Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Podnośnik żaba i materiały wykonania

ddugi 20 Apr 2020 18:03 471 6
    ddugi
    Level 10  
    Witam;

Chciałem ostatnio kupić podnośnik do domu i natknąłem się na taką ofertę:
    Podnośnik

Sprzedawca zapiera się, że jest on wykonany głównie ze stali nierdzewnej oraz aluminium. A koła są łożyskowane.

Mam podstawy by wątpić w te materiały z których jest wykonany(wg. sprzedawcy) czy to moje fanaberie :) ?

pozdrawiam
    RobertLodz09
    Level 30  
    Taki podnośnik możesz kupić za mniejsze pieniądze niż podesłana tutaj oferta .... tj. trochę więcej niż 1/4 tej ceny
    Mam też taki na swoje własne potrzeby "po pracy" ale nie wiem czy jest aż tak wykonany jak zapewnia Cię ten sprzedawca ... jego plus że jest niski i podchodzi pod każde niskie auto
    ddugi
    Level 10  
    Nie no... - kupiłem już inny za jakieś niecałe 120zł. Ta cena jest jakaś kosmiczna. Mi chodziło o to czy ktoś bardziej ogarnięty byłby w stanie uwierzyć, że jest to ze stali nierdzewnej i aluminium.
    RobertLodz09
    Level 30  
    Zapewne ten co wyda na ten podnośnik 430zł to będzie w stanie w to uwierzyć ... w końcu cena czyni cuda ;)
    Ja za swój też dałem coś koło 120zł ale nie jest ze stali nierdzewnej i amelinium ...
    skalsky5000
    Level 21  
    Mam ten sam podnośnik tylko naklejki inne koło nierdzewki możę i stał ;)
    W kołach nie ma żadnych łożysk oprócz tych skrętnych z tyłu choć jest lepiej wykonany niż najtańsze chińczyki i 4 rok działa bez zarzutu
    ddugi
    Level 10  
    Dzięki, bo już mi się trochę głupio zrobiło jak poddawałem ciągle w wątpliwość ciągłe zapewnienia sprzedawcy, że tak jest jak napisał.
    DEDMAN
    Level 17  
    mam żabę 2T za 100 jako prywatną chyba jula na promocji
    Na początek trzeba skasować luzy na większości śrub czytaj wiadro podkładek dosłownie gdzie się dało/ koła sworznie podnośnika nawet przy pompce był luz / o dziwo większość posiadało zawleczki i skasowałem luzy. Jedyna modyfikacją która zrobiłem było wyrzucenie tej blaszki spinającej od góry między uchwytem a dźwignią i wstawienie konkretnej tak dla świętego spokoju. Niczym się nie różni od tego za 400 a raz podniosłem Vw T5 transporter który swoje ważył. Nie cieknie wszystko gra. Dla zastosowań amatorskich/ zmiana kół drobne prace/ cacy, jak często i gęsto to nie.