Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Fabia I - Nie działają szyby - kodowanie komfortu 00019

kubas10 28 Apr 2020 19:07 1380 11
  • #1
    kubas10
    Level 25  
    Witam, Skoda Fabia I nie działają szyby, wyposażenie to zamek centralny i szyby elektryczne przód, w komforcie w parametrach przełącznika wartość niezakodowana, w kodowaniu kod 00019, próbowałem wpisać zgodnie z wyposażeniem 00064 i inne kody i brak odpowiedzi ze sterownika. Co może to powodować ?

    Dodano po 1 [godziny] 6 [minuty]:

    U mnie jest chyba LIN i wychodzi kod 1+2+16

    Czy w tym przypadku należy jakoś dokodować szyby ?
  • #3
    kubas10
    Level 25  
    nie działa, czy w przypadku LIN szyby mają być kodowane w komforcie?

    Dodano po 44 [sekundy]:

    Wszystkie kodowania z CAN nie działają
  • #4
    hobbista
    Level 18  
    Działały a przestały działać czy coś zmieniane , modyfikowane ?
  • #5
    kubas10
    Level 25  
    Wymieniany był akumulator nic więcej
  • #6
    hobbista
    Level 18  
    Rok fabiany ? Błędy w komforcie ? Błędy w w innych modułach?
  • #7
    kubas10
    Level 25  
    Sprawa się wyjaśniła, u mnie jest już LIN a skoda jest z 2007r, mam uszkodzone obydwa moduły w drzwiach, silniczki są sprawne. Co z tym fantem zrobić ?
  • #8
    andi731
    Level 15  
    Skoro uszkodzone to należy je wymienic,oczywiscie zwracając uwage na numer. Musi sie zgadzac ,bo inaczej bedziesz miał problem z zamkami lub dalej z otwieraniem i zamykaniem szyb
  • #9
    adroit
    Level 12  
    Trzeba zdemontować lewy podnośnik. Na stole rozmontowałem go i przelutowałem te większe luty a w szczególności końcówki od wtyczek. Działa wszystko wyśmienicie. Jak nie działa lewy to i prawy nie będzie działał. Pozdrawiam.
  • #10
    kubas10
    Level 25  
    Nie jest tak źle z tymi numerami, wpiąłem od polo i działa. A jest jakiś sposób na samą naprawę tych modułów ? Rozebrałem je i nie widać zimnych lutów.
  • #11
    adroit
    Level 12  
    U mnie też nie było widać zimnych lutów. Ja ci napisałem co zrobiłem i zaczęły działać szyby a ty rób co chcesz. Pozdrawiam
  • #12
    kubas10
    Level 25  
    adroit wrote:
    Trzeba zdemontować lewy podnośnik.


    Sam moduł można wyjąć bez demontażu silniczka, a że płyta jest nitowana to szkoda niepotrzebnej roboty. Spróbuję prze-lutować układ.