Cześć,
na podstawie poprzednich tematów nie udało mi się wybrać modelu zgodnego z moimi preferencjami dlatego zdecydowałem się założyć własny temat.
1. Nowy/używany.
2. Jaką markę/model preferuję lub używałem do tej pory.
3. System operacyjny: android, iOS, inny.
4. Wielkość wyświetlacza.
5. Do czego głównie potrzebny będzie telefon.
6. Na jakich funkcjach zależy mi najbardziej.
7. Jakie funkcje są mi całkowicie zbędne lub też mniej ważne.
8. Warunki/miejsca w których głównie będzie użytkowany telefon.
9. Założony budżet.
10. Inne wymagania.
AD1. Nowy
AD2. Do tej pory Xiaomi Mi A2, jednak obecnie wolałbym bardziej renomowane firmy. Mi A2 pod względem technicznym bardzo mi odpowiada, nie ma większych problemów ze sprawnością działania, bateria trzyma dobrze, aparat też okej, jednak telefon jest ca ciężki i za duży przez co po dłuższym użytkowaniu bolą mnie kciuki.
AD3. Do tej pory zawsze miałem Androida, jednak iOS również mogę rozważyć
AD4. 5,5" - max. 6" aby wysokość telefonu nie była większa niż 150 mm
AD5. Komunikatory internetowe, YouTube, zdjęcia, nawigacja
AD6. Bateria minimum 3000 mAh, sprawność działania, fajnie jakby miał diodę powiadomień, ekran na jak największej powierzchni telefonu (jak w proponowanych modelach)
AD7. NFC nie jest konieczne, nie będę wykorzystywał telefonu do gier, wodoszczelność
AD8. Kieszeń, poza tym wszystko normalnie
AD9. ~1500 zł
Rozglądając się na najpopularniejszych portalach aukcyjnych wcale nie łatwo znaleźć dobry model poniżej 6".
Coś co wpadło mi w oko:
Samsung Galaxy A40
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S9
Z tego co widzę na porównaniu parametrów technicznych to różnią się głównie procesorem, rozdzielczością ekranu i aparatem. Czy któryś z tych modeli będzie przeważał w codziennym użytkowaniu? Który dłużej wytrzyma na baterii, czy może kierować się tym, że A40 to model najmłodszy, z 2019 roku?
Jakieś inne modele będące dla nich konkurencją?
Z góry dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam!
na podstawie poprzednich tematów nie udało mi się wybrać modelu zgodnego z moimi preferencjami dlatego zdecydowałem się założyć własny temat.
1. Nowy/używany.
2. Jaką markę/model preferuję lub używałem do tej pory.
3. System operacyjny: android, iOS, inny.
4. Wielkość wyświetlacza.
5. Do czego głównie potrzebny będzie telefon.
6. Na jakich funkcjach zależy mi najbardziej.
7. Jakie funkcje są mi całkowicie zbędne lub też mniej ważne.
8. Warunki/miejsca w których głównie będzie użytkowany telefon.
9. Założony budżet.
10. Inne wymagania.
AD1. Nowy
AD2. Do tej pory Xiaomi Mi A2, jednak obecnie wolałbym bardziej renomowane firmy. Mi A2 pod względem technicznym bardzo mi odpowiada, nie ma większych problemów ze sprawnością działania, bateria trzyma dobrze, aparat też okej, jednak telefon jest ca ciężki i za duży przez co po dłuższym użytkowaniu bolą mnie kciuki.
AD3. Do tej pory zawsze miałem Androida, jednak iOS również mogę rozważyć
AD4. 5,5" - max. 6" aby wysokość telefonu nie była większa niż 150 mm
AD5. Komunikatory internetowe, YouTube, zdjęcia, nawigacja
AD6. Bateria minimum 3000 mAh, sprawność działania, fajnie jakby miał diodę powiadomień, ekran na jak największej powierzchni telefonu (jak w proponowanych modelach)
AD7. NFC nie jest konieczne, nie będę wykorzystywał telefonu do gier, wodoszczelność
AD8. Kieszeń, poza tym wszystko normalnie

AD9. ~1500 zł
Rozglądając się na najpopularniejszych portalach aukcyjnych wcale nie łatwo znaleźć dobry model poniżej 6".
Coś co wpadło mi w oko:
Samsung Galaxy A40
Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S9
Z tego co widzę na porównaniu parametrów technicznych to różnią się głównie procesorem, rozdzielczością ekranu i aparatem. Czy któryś z tych modeli będzie przeważał w codziennym użytkowaniu? Który dłużej wytrzyma na baterii, czy może kierować się tym, że A40 to model najmłodszy, z 2019 roku?
Jakieś inne modele będące dla nich konkurencją?
Z góry dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam!