Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Philips VR605

vymiathatch 02 Paź 2005 19:14 1056 5
  • #1 02 Paź 2005 19:14
    vymiathatch
    Poziom 31  

    Po dlugich poszukiwaniach stwierdzilem ze musze napisac nowy temat. Otoz, mam taki magnetowid i nie moge dojsc do ladu z nim. Nie pobiera kasety, nie oddaje, nie robi po prostu nic. Podobno popsul sie podczas uzywania, zgasl i juz nie chcial oddac kasety. Teraz na wyswietlaczu, po podlaczeniu napiecia, wyswietla godzine i przy jakiejkolwiek probie nacisniecia obojetnie jakiego przycisku zapala sie na moment ikonka funkcji nacisnietego przycisku ale nic sie nie dzieje. Ikonka zaraz znika i znowu jest godzina na wyswietlaczu. W zwiazku z tym mam pytanko, co sie moglo stac i od czego zaczac sprawdzanie. Dodam, ze jak sie go podlacza pierwszy raz do napiecia to rusza silnik, kreci sie glowica itd ale jak chce wlozyc kasete to jej nie odbiera. Teraz po odlaczeniu kilku tasm i podlaczeniu ich z powrotem na wyswietlaczu napis E1.
    rozkrecilem i stwierdzam ze pod ekranem przetwornicy plyta zmienila kolor na nienaturalnie ciemny szczegolnie w okolicy diody i mostka i kondensatora, pozniej kolo kwarcu 4433,619 tez. moje pytanko jest teraz takie jak sprawdzic ta przetwornice bo nie mam shcematu :(

    0 5
  • #2 03 Paź 2005 19:53
    vymiathatch
    Poziom 31  

    nikt nie zna tego modelu? :cry:

    0
  • Pomocny post
    #3 03 Paź 2005 21:55
    oldboy
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Podaj typ sterownika (16p.) po stronie pierwotnej.

    0
  • #4 03 Paź 2005 22:35
    vymiathatch
    Poziom 31  

    MC44603P
    CPAW9924

    0
  • Pomocny post
    #5 03 Paź 2005 23:01
    oldboy
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Na PW masz schemat podobnego zasilacza.

    0
  • #6 05 Lut 2006 01:43
    vymiathatch
    Poziom 31  

    wymiana elektrolitow zalatwila sprawe temat zamykam

    0