Schwarzbau model:DG51SE-200, model silnika DG1P70F-B 4,3kW (200cc) Obroty robocze silnika 2800 min.Kosiarka z automatyczną stabilizacją obrotów, podczas koszenia poluzowała się śrubka jak na zdjęciu. Skręciłem sam, zostawiłem na tym luz jakieś 3-4 mm, ale obroty są za wysokie. Przy gaźniku nic nie kręciłem, nie falują obroty, pali od szarpnięcia. Mam wrażenie jakby teraz sama nie regulowała sobie obrotów. Czy luz mam za duży?

Dodano po 4 [godziny] 42 [minuty]:
"Ośkę ustawiamy obrotem maksymalnie w kierunku przeciwnie do wskazówek zegara i tak ją trzymając montujemy (ustawiamy) dźwignię regulatora aby przepustnica była otwarta. Przesuwanie dźwigni regulatora powoduje przymykanie przepustnicy.
Przeciwdziała temu sprężynka, a że regulator jest odśrodkowy, to zwiększenie naciągu zmusza silnik do pracy na wyższych obrotach aby regulator mógł pokonać jej opór"

Dodano po 4 [godziny] 42 [minuty]:
"Ośkę ustawiamy obrotem maksymalnie w kierunku przeciwnie do wskazówek zegara i tak ją trzymając montujemy (ustawiamy) dźwignię regulatora aby przepustnica była otwarta. Przesuwanie dźwigni regulatora powoduje przymykanie przepustnicy.
Przeciwdziała temu sprężynka, a że regulator jest odśrodkowy, to zwiększenie naciągu zmusza silnik do pracy na wyższych obrotach aby regulator mógł pokonać jej opór"