Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LG GBB59PZJZB - Głośno pracuje agregat i słabo chłodzi

wojtas330 04 May 2020 13:26 867 3
    wojtas330
    Level 10  
    Witam Forowiczów!
    Od 2 tyg. jestem posiadaczem około 3 letniej chłodziarko - zamrażarki LG.
    Jest to używana lodówko - zamrażarka, która przetransportowałem (lezącą na boku) na przyczepce. Na podłączenie do prądu czekała około 1 doby w pozycji stojącej. Ustawienie, włączenie... i tu się zaczyna "problem": agregat długo i głośno pracuje (dźwięk podobny do kompresora powietrza).

Przez pierwsze 2 dni pracy (nastawy na panelu sterującym: tryb ECO tj. 7/-15°C) cześć lodówkowa chłodziła dobrze i zamrażalnik chyba tez (zamrożone kostki lodu). Po prawie 2 tyg. pracy (nadal agregat długo i głośno pracuje, mam wrażenie, ze lodówka chodzi ze 20 godz. na 24) i przy nastawach na maksa lodówka nie chłodzi wystarczająco - cześć chłodząca jeszcze ok, ale zamrażarka trzyma około 0°C (włożyłem zewnętrzny term i produkty są wpół zamrożone.
    Czy ktoś może mi pomoc w znalezieniu i rozwiązaniu mojego "problemu"?
    Z góry dzięki.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
    Sebastian_M26
    Level 23  
    Musisz się pytać poprzedniego użytkownika, czy była dobra, chyba że wytargana z punktu selektywnej zbiórki odpadów, poza tym musiały by być pancerna żeby przetrwać przewożenie na resorowej przyczepce po tych dziurach i rozpadlinach drogowych. To chyba tam jest LG-kowski Smart Diagnosis? Może przyda się zapoznać z instrukcją obsługi?
    wojtas330
    Level 10  
    Sebastian_M26 wrote:
    Musisz się pytać poprzedniego użytkownika, czy była dobra, chyba że wytargana z punktu selektywnej zbiórki odpadów, poza tym musiały by być pancerna żeby przetrwać przewożenie na resorowej przyczepce po tych dziurach i rozpadlinach drogowych. To chyba tam jest LG-kowski Smart Diagnosis? Może przyda się zapoznać z instrukcją obsługi?

Lodowka odkupiona okazyjnie po legalu (poprzedni wlasciciel "nie mial problemu tego co ja" bynajmniej taka jest odp na moja korespondencje). Transport odbyl sie bez nadmiernych wibracji i lodowka byla zabezpieczona , koce i elastyczne podklady. Co do instrukcji obslugi - mam tylko ogolnikowa inst. podlaczenia i nie moge znalezc na google bardziej szczegolowej po numerze modelu. Smart Diag jest w tym modelu, ale nie probowalem - z tego co wyczytalem, przekazuje on sygnal dzwiekowy do polaczonego telefonicznie kolsuntanta serwisu LG, chyba, ze cos poknocilem;-)) No i ostatnia sprawa - tymczasowo mieszkam w Danii, ale dzieki za sugestie Sebastian_M26
    Sebastian_M26
    Level 23  
    Pobierz instrukcję, skorzystaj z Smart Diagnosis.