Witam, tak jak w temacie problem dotyczy wyrzucającej różnicówki przez piekarnik w momencie wybierania funkcji, w skrócie: wybieram tryb, jeszcze nie włączę docelowo piekarnika tzn. nie zaczyna się nagrzewać a już wyrzuca różnicówkę. Po rozkręceniu obudowy nie widać żadnych widocznych uszkodzeń świadczących o uszkodzeniu jakiegoś kabla, jedynie gdzieś wyczytałem że możliwym problemem jest "element grzewczy" który się po prostu wypalił ale to domysł na ten moment, przez chwile działa ok a potem wyrzuca.
Piekarnik kilka dni stał, włączyłem i pochodził może z 10 sekund i wyrzucił znowu, potem już wyrzucał od razu po wybraniu funkcji.
Z dziwnych rzeczy (tak mi się wydaje) było to, że gdy piekarnik był podłączony przez listwę zasilającą, ale była ona wyłączona to potrafiła się zapalić lampka informująca o nagrzaniu piekarnika (skąd brała prąd ? ).
Dziękuję za pomoc.
Piekarnik kilka dni stał, włączyłem i pochodził może z 10 sekund i wyrzucił znowu, potem już wyrzucał od razu po wybraniu funkcji.
Z dziwnych rzeczy (tak mi się wydaje) było to, że gdy piekarnik był podłączony przez listwę zasilającą, ale była ona wyłączona to potrafiła się zapalić lampka informująca o nagrzaniu piekarnika (skąd brała prąd ? ).
Dziękuję za pomoc.