Witam
W ramach lekko rozszerzonego #zostanwdomu podjąłem sie w rodzinie przeróbek w nowo nabytym obiekcie budowlanym - dwupiętrowym mieszkaniu z osobnym wejściem. Dwa pokoje , salon, kuchnia, łazienka.na I ptr i poddasze na II. NA szczęście na placu budowy jestem sam i nie ma zagrożenia wirusowego.
Rozdzielnia z zabezpieczeniami B16A, w rozdzielni licznikowej ogranicznik mocy ( taki s bez członu zwarciowego selektywny -nie mogę znaleźć danych o jego selektywności). NA cały obiekt moc 10kW.
Czyli użytkownik posiadający:
płytę indukcyjną 7,5 kW ( koniecznie trzeba podłączyć trzyfazowo ( na dwufazowe już nie starczy prądu)
czajnik 1,5 - 2 kW
Piekarnik 2-3 kW
Mikrofalę ok 1,5 ( nie daj Boże z grilem..)
Trochę drobniejszego sprzętu kucennego po 500W
Pralkę ( ok 2 kW)
suszarkę do prania ( 2kW)
Suszarkę do włosów 1 kW
TV -200-300W
i właśnie dodawaną klimę ok 2.kW
Musi zrobić harmonogram używania sprzętu żeby nie zbiegły się indukcja z piekarnikiem i pralką, suszarka z mikrofalą , czajnikiem i klimą......
Czy jest w tym głębsza myśl i tylko ja jej nie widzę?
Pozdr. J.
P.S.
Dokopałem się do tej charakterystyki - E - "twardszy" od D
ma to sens dla zabezpieczenia interesów dewelopera..
W ramach lekko rozszerzonego #zostanwdomu podjąłem sie w rodzinie przeróbek w nowo nabytym obiekcie budowlanym - dwupiętrowym mieszkaniu z osobnym wejściem. Dwa pokoje , salon, kuchnia, łazienka.na I ptr i poddasze na II. NA szczęście na placu budowy jestem sam i nie ma zagrożenia wirusowego.
Rozdzielnia z zabezpieczeniami B16A, w rozdzielni licznikowej ogranicznik mocy ( taki s bez członu zwarciowego selektywny -nie mogę znaleźć danych o jego selektywności). NA cały obiekt moc 10kW.
Czyli użytkownik posiadający:
płytę indukcyjną 7,5 kW ( koniecznie trzeba podłączyć trzyfazowo ( na dwufazowe już nie starczy prądu)
czajnik 1,5 - 2 kW
Piekarnik 2-3 kW
Mikrofalę ok 1,5 ( nie daj Boże z grilem..)
Trochę drobniejszego sprzętu kucennego po 500W
Pralkę ( ok 2 kW)
suszarkę do prania ( 2kW)
Suszarkę do włosów 1 kW
TV -200-300W
i właśnie dodawaną klimę ok 2.kW
Musi zrobić harmonogram używania sprzętu żeby nie zbiegły się indukcja z piekarnikiem i pralką, suszarka z mikrofalą , czajnikiem i klimą......
Czy jest w tym głębsza myśl i tylko ja jej nie widzę?
Pozdr. J.
P.S.
Dokopałem się do tej charakterystyki - E - "twardszy" od D
ma to sens dla zabezpieczenia interesów dewelopera..