Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW Passat B5 FL - Zamek nie zamyka drzwi

Piotrekkoz123 08 May 2020 21:57 819 4
    Piotrekkoz123
    Level 3  
    Witam mam passata b5 fl i mam taki problem jak zamysłem drzwi z pilota bylo ok zamykalo wszystkie drzwi i mrugaly awaryjne A dziś zamykaja sie wszystkie zamki oprocz prawego przedniego i awaryjne nie mrugaja jak wcisne palcem zamek to zamkne drzwi wyjde z auta i zamkne pilotem pozniej moge otworzyć wszystkie i otworzą się tez te które sie nie zamykają prawe przednie. Pytanie dlaczego sie nie zamykają z pilota?
    andi731
    Level 15  
    Bo masz uszkodzony elektrycznie sam zamek prawy przedni
    Piotrekkoz123
    Level 3  
    Jak zamykam przyciskiem w środku to prawe przednie raz sie zamkną raz nie A tylne znow ten boleć raz sie wcisnie i zaraz wyskoczy wiec dwa zamki do wymiany?
    andi731
    Level 15  
    Wychodzi na to że tak. Wymień najpierw jeden i zobaczysz
    Piotrekkoz123
    Level 3  
    Bo właśnie nie zawsze tak sie dzieje tylko jak mu odwali najczęściej jak gdzies jestem bo jak w domu to ok a jak pojadę to jedna stronę musze ręcznie dla pewności zamknac.. Nie wiesz jaki koszt takich zamków i gdzie kupić? I czy muszę wyciągnąć stary czy jak powiem model auta silnik i rok to powinni mi dobrac

Dodano po 28 [minuty]:

Jak zamykam przyciskiem w środku to prawe przednie raz sie zamkną raz nie A tylne znow ten boleć raz sie wcisnie i zaraz wyskoczy wiec dwa zamki do wymiany?