Witam.
Może ktoś mi podpowie gdzie jest zamontowany moduł zamka centralnego w moim nissan murano 2005 r .
Mam nadzieję ,że mój mąż mi wymieni, a niestety nigdzie nie mogę znaleźć gdzie jest schowany.
Z góry dziękuję za pomoc.
Nie mam na 100% pewności, ale tak kojarzę, że centralny sterowany jest z BCM. To na zdjęciu w twoim poście to nie BCM. Jakie objawy? Centralny nie działa w ogóle, czy tylko z pilota?
Centralny działa tylko na drzwi tylne.
Przód jak zamknę z kluczyka to tylko z pilota czasami otwiera.
Wymieniłam zamki bo tak mi kazał elektryk bo podobno zamki były zepsute i niby jest lepiej bo tak jakby chcieli zamknąć przednie drzwi ale nie ma siły.
Bateria w pilocie wymieniona.
Poradzili mi właśnie żeby jeszcze wymienić ten moduł centralnego zamka to kupiłam i myślałam że omine warsztat bo prosto to będzie wymienić.
Sama już nie wiem
Jestem na razie w kwarantannie i nie mam dostępu do schematów, zresztą do japońców często nic nie ma. Przy takich objawach szukałbym raczej w wiązkach wtyczkach. Dlatego, że z reguły wszystkie drzwi są sterowane z jednego przekaźnika. Ewentualnie drzwi kierowcy mogą być otwierane z osobnego, jedno naciśnięcie pilota otwiera drzwi kierowcy drugie otwiera pozostałe drzwi. Zamykane są wszystkie razem ( oczywiście jeśli nie ma modułów w drzwiach).
Jeżeli sygnał zamknij/otwórz zawsze dochodzi, tylko jest słaby, to bardzo druciarskim rozwiązaniem można „wzmocnić” sygnał przekaźnikami. Tylko nikt nie da gwarancji, że kiedyś całkiem braknie sygnału.
Dziękuję za pomoc.
Wiem właśnie że jak raz sciane otwieranie to przód powinno otworzyć A na dwa razy dopiero otwiera się tył. Wstawię chyba jednak do elektryka niech jeszcze raz to przejrzy, tylko jak pomyślę jak oni pracuje to mnie krew zalewa bo ostatnio trzymali 3 tyg auto i nie zrobili tego do końca.masakra.
Dzien dobry, ponieważ sieć jest bardzo uboga w te tematy(przynajmniej ja nic o centralnym w Z50 nie mogę znaleźć) może ktoś coś podpowie. Po montażu radia (zwarł sie na milisekundę stały z masa ) straciłem stały plus w kostce radia ( z tym sobie poradziłem ) i zamykanie z pilota, centralny z przycisku na drzwiach działa , wszystkie bezpieczniki miernikiem przeleciałem i są ok, ponieważ mam popsuty zamek bo ktoś sie włamywał do tego auta kiedyś, nie mam jak go zamykać. Macie może jakąś koncepcje ?