Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

symphony-skoda nie działa podświetlenie

03 Paź 2005 11:44 3476 4
  • Poziom 2  
    Witam jestem tu nowy i całkiem zielony
    mam problem z połączeniem radia skoda symhony do oktawki
    poprzednio miałem radio skodowskiego kaseciaka i wszysko działało OK
    po wymianie na symhony nie działa poświetlenie i wyłączenie kluczykiem pamięć odbiór radia są OK.
    w kostce iso nic nie zmieniałem i jest tak:

    1 - biało fioletowy kabelek - GALA sygnał sterujący głośnością radia w zależności od prędkości auta, OK.
    2 - brak w kostce ,
    3 - ,brak w kostce
    4 - brązowo czerwony +12V ze stacyjki, napięcie po przekręceniu kluczyka.OK.
    5 - brak w kostce ,
    6 - szary niebieski - podświetlenie radia napięcie jest po włączeniu świateł OK.
    7 - czarny niebieski - +12V stały z akumulatora - podtrzymanie pamięci, OK.
    8 - brązowy - (-) masa. Ok
    może ktoś wie jakie powinno być prawidłowe podłączenie proszę o pomoc!!!!!!!!
  • Spec od car audio
    Może radio jest już ze świeceniem po CANie? Czy po godzinie grania podczas jazdy samo się nie wyłącza?
  • Poziom 2  
    Czy po godzinie jazdy się wyłącza to nie wiem ale po godzinie postoju przy wyjętych kluczykacz TAK.
    A co myślicie o podświetleniu ?
  • Poziom 16  
    radio potrzebuje can,jednak mozna to obejsc,koszt około 40zł.
  • Poziom 2  
    Czyli jak dobrze zrozumiałem muszę oddać do ponownego rozkodowania ?