Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kosa spalinowa Stihl FS 160 gaśnie na ssaniu

romek103656 19 May 2020 20:38 1914 11
    romek103656
    Level 8  
    Witam. Tak jak w tytule kosa ładnie pali na ssaniu po kilku pociągnięciach, następnie gdy przestaje dymić zamykam ssanie kosa gaśnie i nie chce odpalać bez ssania. Na ssaniu pięknie chodzi tylko dużo pali i nie wchodzi na obroty szybko. Co może być przyczyną? Dzięki za podpowiedzi pozdrawiam. :)
    szkieletor11111
    Level 23  
    Gażnik membranowy czy zwykły?
    szkieletor11111
    Level 23  
    No to kłania się regulacja gaźnika o ile jest umyty i czysty.
    romek103656
    Level 8  
    Wtedy wymieniłem świece i chodziła jak złoto. Do czasu aż wytarł sie zębnik w przekładni pomimo regularnego smarowania. Problem polega na tym że nigdzie nie moge znaleśc do niej tych trybów a nawet pasującej całej przekładni. Serwis stihl rozkłada ręce bo oni zapewniają cześci przez 10 lat w necie też słabo tzn jest dużo ale wgl to nie pasuje. Do takiego stopnia aż mysle że tam mogły być jakieś przeróbki. Próbowałem po numerze z obudowy przekładni i zero. Pan z stihla opowiadał cos o 3 typach tych przekładni ? Może miałby ktoś z was katalog części z numerami. Cokolwiek. Chyba że czas na nową kose ?
    TurboTurban
    Level 6  
    romek103656 wrote:
    Wtedy wymieniłem świece i chodziła jak złoto. Do czasu aż wytarł sie zębnik w przekładni pomimo regularnego smarowania. Problem polega na tym że nigdzie nie moge znaleśc do niej tych trybów a nawet pasującej całej przekładni. Serwis stihl rozkłada ręce bo oni zapewniają cześci przez 10 lat w necie też słabo tzn jest dużo ale wgl to nie pasuje. Do takiego stopnia aż mysle że tam mogły być jakieś przeróbki. Próbowałem po numerze z obudowy przekładni i zero. Pan z stihla opowiadał cos o 3 typach tych przekładni ? Może miałby ktoś z was katalog części z numerami. Cokolwiek. Chyba że czas na nową kose ?

napisz wymiary na jakie nasuwa się przekładnia to podstawa, wymiary wałka i wymiary rury
  • Helpful post
    hevet2
    Level 32  
    romek103656 wrote:

Katalogi przekładni FS160 i 180. "W razie nowej kosy" starą przygarnę za rozsądne pieniądze :)
    romek103656
    Level 8  
    Dzięki wielkie za katalogi. Przekładnia z katalogu ostatniego jest prawidłowa aczkolwiek i tak zębnik jest niedostepny lub za 400 zł na co nie moge sobie pozwolic bo cała kosa kosztowała 600 🤣