Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Berlingo 1.4 i gaśnie po odpaleniu i nie reaguje na gaz

22 Maj 2020 23:34 108 5
  • Poziom 4  
    Witajcie ! Uprzedzę wasze pytanie, tak użyłem lupki szukałem ale konkretnego przypadku jak mój nie znalazłem.

    Mam pewien problem z Berlingo 1.4 b+g z 2007 r.

    Od pewnego czasu auto koszmarnie pracuje, odpalając zimne auto muszę conajmniej odpalać z 5 razy aż zacznie pracować i reagować na pedał gazu, każde poprzednie odpalenie kończy się zgaśnięciem po 3 sek. i brakiem reakcji na gaz podczas jazdy auto zachowuje się dziwnie raz jest wszystko dobrze, za chwile jedzie tylko na 3 cyl. Jeszcze chwile i chodzi na 2 cyl. I tak non stop. Brak jakiej kolwiek kultury pracy dodam że zarówno na benzynie jak i na gazie.

    Zmieniłem :
    Świece
    Cewka
    Sonda lambda oryginał

    Jedyne błedy jakie wskazuje komputer to wypadniecie zapłonu oraz błąd sondy
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 12  
    W tym przypadku zacznij od podstaw:
    Ciśnienie paliwa
    Układ zapłonowy
    Ciśnienie sprężania
  • Poziom 4  
    repcak11 napisał:
    W tym przypadku zacznij od podstaw:
    Ciśnienie paliwa
    Układ zapłonowy
    Ciśnienie sprężania



    A jak to samo dzieje się na gazie to ciśnienie jest istotne ?
    Układ zapłonowy co masz na myśli ?
  • Poziom 12  
    Napisałeś "jak odpalam zimne auto", z reguły każdy silnik zawsze startuje na benzynie.
  • Poziom 36  
    Odłącz dopływ gazu, diagnozuj na benzynie.
  • Poziom 10  
    ISprawdzłbym również czujnik położenia wału.