Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

fiat cinquecento 900 problem na wolnych obrotach

dami99 04 Oct 2005 11:30 5612 9
    dami99
    Level 11  
    Pomocy moje cc nagle podczas jazdy zgasło po zredukowaniu biegu odpalił ale świeci się kontrolna od wtrysku, od tej pory nie chce chodzić na wolnych obrotach i kontrolna nie gaśnie. Proszę o podpowiedzi. Będe bardzo wdzięczny :D
    leinadzs
    Level 27  
    Napisz co posprawdzałeś bo przyczyn jest wiele, bo nie ma złotego środka "samochód zgasł i nie chce chodzić i pali sie lampka". Nikt tu nie jest jasnowidzem. Na początek posprawdzaj połączenia elektryczne, iskre, czujniki. Jak nie wiesz jak to powierz to komuś kto sie na tym zna
    dami99
    Level 11  
    dzięki za odpowiedz,
    sprawdziłem świece, wszystkie styki, wymieniłem urządzenie które jest zamontowane przy gaźniku z lewej strony ponieważ po wyjęciu z niego wtyczki auto za czynało chodzić na wolnych obrotach. Po wymianie tego urządzenia odczułem małą porawe lecz nadal na wolnych obrotach samochód "przebierał" i kontrolka się paliła. Czy jest możliwe po wymianie tego urządzenia które mogło być problemem komputer musi przejść jakiś cykl aby usunął błąd i zaczął pracować normalnie. Pozdrawiam
    georger1
    Level 14  
    Jeśli mogę coś powiedzieć to dam Ci małą rade. Z treści posta wnioskuję że nie bardzo wiesz o co w tym wszystkim chodzi więc nie marnuj kasy i czasu tylko pojedź do warsztatu który ma tester do fiatów. Niech Ci zczytają błędy i po sprawie. Bez tego będziesz wszystko pokolei wymieniać i moim zdaniem bez sęsu wydawać kasę.

Pozdrawiam
    leinadzs
    Level 27  
    dami99 wrote:
    dzięki za odpowiedz,
    sprawdziłem świece, wszystkie styki, wymieniłem urządzenie które jest zamontowane przy gaźniku z lewej strony ponieważ po wyjęciu z niego wtyczki auto za czynało chodzić na wolnych obrotach. Po wymianie tego urządzenia odczułem małą porawe lecz nadal na wolnych obrotach samochód "przebierał" i kontrolka się paliła. Czy jest możliwe po wymianie tego urządzenia które mogło być problemem komputer musi przejść jakiś cykl aby usunął błąd i zaczął pracować normalnie. Pozdrawiam

Czyżbyś mówił o MAP sesorze? Do noego dochodzi jeszcze wężyk i nie powinien być nigdzie załamany ani pęknięty. Sprawdź jeszcze czy nigdzie nie zasysa fałszywego powietrza
    dami99
    Level 11  
    Dzięki za podpowiedzi,byłem na komputerze ale nie zczytał żadnych błędów, podejżewam że problem może być związany z paliwem ponieważ auto gaśnie zapala się kontrolka i wygląda to jakby nie dochodziło paliwo po zgaśnięciu w trakcie jazdy samochód ma problemy z ponownym odpaleniem dopiero po długim trzymaniu go na rozruszniku odpali więc może to jest pompa paliwa. Sprawdzę to dokładnie w tym tygodniu. Pozdro
    dami99
    Level 11  
    Dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Problem rozwiązany, okazało się że uszkodzony był Map Sensor. Pozdro.
    maciekk1
    Level 11  
    ja także miałem taki problem i też rozwiazany
    Pati
    Level 27  
    No ja mam podobny problem w samochodzie znajomego i podobnie jak tu opisujecie nie chodzi na wolnych obrotach tzn chodzi chwile i gaśnie. Świeci sie przy tym kontrolka od wtrysku. Co to jest ten map sensor? i gdzie to jest i ile kosztuje?
    Pati
    Level 27  
    Nikt nie wie czy nikomu nie chce sie pisać?