Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna 2 1,9DCI 120KM faluje na obrotach

krowa98 26 May 2020 05:19 276 4
    krowa98
    Level 2  
    Witam, problem polega na tym ze zgubilem karte i wymienilem caly zestaw do odpalania (karta czytnik komputer modul zespolony z bezpiecznikami blokada kierownicy imobilajzer) po odpaleniu Laguna faluje na obrotach pomiedzy 900-1100obr, na wolnych obrotach po dodaniu gazu dochodzi do 2000obr i gasnie. Przed wymiana zestawu chodzila normalnie co moze byc nie tak?
    genek1000
    Level 35  
    A wyznaczniki silnika z którego wziąłeś zestaw się zgadzają , a wtryskiwacze kody są przepisane a wszystkie przyuczenia zaworów, EGR i układu paliwowego wykonane :?:
    krowa98
    Level 2  
    Wszystko się zgadza dzisiaj wymieniłem wtryski na te co były w samochodzie z którego był brany cały zestaw do odpalenia i jest to samo podpielem komputer i żadnych błędów nie było.
    Ps. Dawca części do samego końca jeździł wiec części są sprawne .
    genek1000
    Level 35  
    Skoro wszystko się zgadza , wszystko jest identyczne i wszystko jest przyuczone to :
    "Nie wiem, Nie wiem , nie pomogę " :cry:
    krowa98
    Level 2  
    Ja tez nie mam pojęcia co jest grane 3 dni nie była odpalana a teraz chodzi gorzej niż ciagnik 😕

Dodano po 2 [minuty]:

Jutro jeszcze sprawdzę rozrząd i kapresje w najgorszym przypadku rozbiorę walki i glowice