Dzień dobry.
Mam 2 problemy: model auta to ford focus mk1 2001r 1.6 100KM
1: Zakupiłam sterownik zamka centralnego firmy Modemix - wiadomo z Allegro.
Podpięcie pod odpowiednie kable - nie będę miała z tym problemu , ponieważ na obecna chwile mam tam już podpięty sterownik oraz posiadam schemat - co gdzie i od czego kabelki .
Problem będę mieć jak zaprogramować piloty do nowej centralki.
W instrukcji pisze przycisk J3 , ale nie ma obrazka opisujący który to przycisk.
Myślę, że przytrzymanie któregoś z pilota?! ale wole uniknąć pomyłki, więc proszę was o pomoc.
Teraz programowanie pilotów jak się odbywa?
Cała centralka ma być wyjęta tak aby kabelek antenowy był na wierzchu?
Czy po zaprogramowaniu tych pilotów , mogę schować całą centralkę , nie zostawiając tej antenki na wierzchu?
Czy jednak kawałeczek musi być widoczny ?
Jeżeli tak - to gdzie najlepiej ?
2: nowa centralka to zwykła centralka z allegro - stara centralka z alarmem jest jeszcze w aucie, która posiada odcięcie zapłonu.
Jak ją wymontować?
Jak spiąć kabelki, aby było normalne odpalanie , bez wariacji ?
Mam 2 problemy: model auta to ford focus mk1 2001r 1.6 100KM

1: Zakupiłam sterownik zamka centralnego firmy Modemix - wiadomo z Allegro.
Podpięcie pod odpowiednie kable - nie będę miała z tym problemu , ponieważ na obecna chwile mam tam już podpięty sterownik oraz posiadam schemat - co gdzie i od czego kabelki .
Problem będę mieć jak zaprogramować piloty do nowej centralki.
W instrukcji pisze przycisk J3 , ale nie ma obrazka opisujący który to przycisk.
Myślę, że przytrzymanie któregoś z pilota?! ale wole uniknąć pomyłki, więc proszę was o pomoc.
Teraz programowanie pilotów jak się odbywa?
Cała centralka ma być wyjęta tak aby kabelek antenowy był na wierzchu?
Czy po zaprogramowaniu tych pilotów , mogę schować całą centralkę , nie zostawiając tej antenki na wierzchu?
Czy jednak kawałeczek musi być widoczny ?
Jeżeli tak - to gdzie najlepiej ?
2: nowa centralka to zwykła centralka z allegro - stara centralka z alarmem jest jeszcze w aucie, która posiada odcięcie zapłonu.
Jak ją wymontować?
Jak spiąć kabelki, aby było normalne odpalanie , bez wariacji ?
Moderated By CameR:W miarę możliwości poprawiłem pisownię postu.
Reg. 3.1.13. Dbaj o poprawność językową i zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości z których trudno wywnioskować co ich autor chciał przekazać.