Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Jumper '12 wyświetlacz - Wyświetlacz nic nie pokazuje

Rogxi 27 May 2020 13:39 1398 3
    Rogxi
    Level 2  
    Witam, w moim jumperze z 2012 roku wyświetlacz między zegarami nic nie pokazuje. W zimę ładowany był akumulator na podłączonych klemach. Od tego momentu wyświetlacz nic nie wyświetla, jedynie lekko się podświetla. Wszystkie bezpieczniki są całe. Czytałem nieco o resecie BSI ale, że o prądzie wiem tyle, że istnieje to trochę nie chcę tego robić bez instrukcji od kogoś kto ma o tym pojęcie. Citroen Jumper '12 wyświetlacz - Wyświetlacz nic nie pokazuje
    gieniapierda
    Level 23  
    Witam. Jak robić RESET BSI w Cytrynie osobowej, to możesz spojrzeć TU: https://www.youtube.com/watch?v=4J2rQAQM8rQ
    Ale szczerze, nie wiem czy to coś da, bo po prostu mógł paść wyświetlacz. Zwróć uwagę, że kontrolka podnoszenia szyb działa, zapewne pasy, światła długie/krótkie też. A to jest jakby na jednym panelu. Ale zdjąć klemę akumulatora na 15 sekund można spróbować. Może stanie się "CUD" ;-)
    Rogxi
    Level 2  
    odpinałem klemę na 10 minut i dalej nic. Za to wcześniej przy włączaniu zapłonu było takie piknięcie, teraz cicho, nic nie pika. Światła, szyby działają.
    gieniapierda
    Level 23  
    No to chyba sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. Jak chce Ci się bawić, to trzeba poszukać panelu na "przerzutkę" z jakiegoś Jumpera Rozbitka i tyle. Może z innego modelu Cytryny też będzie pasować? Ale to już do samodzielnego sprawdzenia. Tyle, że deskę będzie trzeba rozkręcać - BÓL ;-)