Witam wszystkich mam pytanie apropo multimetr jaki polecacie taki do 1000v na stałe i na zmienne 750 z możliwością dużego zakresu mierzenia np.ohm i wiele innych cena tak do 400 zł
Ten HP-770D wygląda może mało profesjonalnie, ale jego możliwości są dość duże, biorąc pod uwagę cenę. Ja kupiłem w sklepie w Anglii za niecałe 280 zł i myślę, że nie przepłaciłem. Zobacz jakie ma możliwości i podejmij decyzję. Jako emeryt zjadłem zęby na różnych miernikach począwszy od LAVO 1 i ten przypadł mi do gustu. Przy okazji, nie wdawaj się w dyskusję z lemingami - szkoda czasu.
Witam!
Ja mam SANWA CD772 z NDN, kosztował właśnie około 400zł razem z przesyłką i nie jest chiński.
Jestem zadowolony, ma True RMS, AC/DC 1000V, automat i pojemność też ładnie mierzy
Nie będę rozpoczynał nowe wątku, więc napiszę tutaj:
Mam miernik Sanwa 5000A, kupiłem używany kilka lat temu, działał bez zarzutu. Majsterkuje sobie czasami, to więc sobie kalibrowałem z jego pomocą jakieśpomiary napięcia realizowane z pomocą Arduino, testowałem obciążenie ładowarki do amumulatorów swojej produkcji itp... Ostatnio przy awarii napięcia zasilającego do domu, po przywrócenia zamiast 230V pokazał mi 350V. Wezwałem zakład energetyczny, a oni pokazują swoim miernikiem 230V. Zgupiałem, miernika czas się skończył. Rozważam zakup jakiegoś Oscyoskopu klasy Rigol i kiedyś słyszałem, że któryś sprzedawca wraz ze swoim oscyloskopek dawał w dobrej cenie też w miarę dobrej klasy miernik.
Szukam miernika podobnej klasy, zależy mi na dokładności odczytu napięcia (dla pomiarów rzędu kilku V), automatycznych zakresach, Auto-Off, jak by miał TrueRMS, a co najważniejsze, aby pomiary były wiarygodne. Co byście polecali?
Mierniki APPA - dobre są gdzieś widziałem ciekawy model? A Unit-T? Rozważałem ten model z oscyloskopep 81C.
Zakładałem, też zakup jakiegoś prostego modelu, z podstawowymi pomiarami, ale musi mieć automatyczne zakresy. Albo kupić cokolwiek za 50zł, aby mieć i na spokojnie się zastanawiać co i gdzie kupić? Sam Oscyoskop planowałem zakupić późną jesienią, ale jak by była okazja na jakieś promocje, to można i teraz.
Skoro nie masz wyśrubowanych potrzeb, może pomyśl o czymś w stylu ZT301/ZT302/AN8008. Jeśli chodzi o dokładność są więcej niż dobre, ale oczywiście mają to tylko 4 cyfry. Za to są tanie.
Witam wszystkich mam pytanie apropo multimetr jaki polecacie taki do 1000v na stałe i na zmienne 750 z możliwością dużego zakresu mierzenia np.ohm i wiele innych cena tak do 400 zł
Przejrzyj bogatą ofertę z BRYMEN'a. Na pewno coś sobie wybierzesz w tej cenie.