Wymiana rozrządu mechanik, nie ustawiał kąta synchronizacji, silnik BKC.
Był problem z odpalaniem szczególnie jak postał.
W międzyczasie kąt synchronizacji został ustawiony:
-1 tyle jest przy obrotach 840
-1,5 gdy dodaje gazu obroty 3000
1. Czy kąt synchronizacji powinien się zmieniać o 0,5 gdy dodaje gazu, podejrzewam źle napięty pasek?
Znalazłem też kolejną przyczynę problemów z odpaleniem mianowicie źle włożony filtr paliwa -uszkodzony połamany gdy podałem paliwo do filtra przez strzykawkę po zgaszeniu silnika z filtra wydobywało się powietrze i to mnie zaniepokoiło.
Nowy filtr włożony problem częściowo zniknął może z wyjątkiem odpalania na ciepłym silniku czasami trzeba dłużej zakręcić. (nie jest regułą) na zimnym teraz odpala prawie za pierwszym razem.
Bloki pomiarowe w normie poza 18 tam wskazuje 0 i 128 (zamiast 4)
2.Co powinienem zrobić żeby ten kąt ustawić prawidłowo za pomocą vcds jaką wartość skąd ja wziąć?
Jak się zmienia wiem już zmieniałem ile ustawić?
Na wykresie:
1 to 840 obrotów kont synchronizacji -1
2 to 3000 obrotów kont synchronizacji -1,5

Był problem z odpalaniem szczególnie jak postał.
W międzyczasie kąt synchronizacji został ustawiony:
-1 tyle jest przy obrotach 840
-1,5 gdy dodaje gazu obroty 3000
1. Czy kąt synchronizacji powinien się zmieniać o 0,5 gdy dodaje gazu, podejrzewam źle napięty pasek?
Znalazłem też kolejną przyczynę problemów z odpaleniem mianowicie źle włożony filtr paliwa -uszkodzony połamany gdy podałem paliwo do filtra przez strzykawkę po zgaszeniu silnika z filtra wydobywało się powietrze i to mnie zaniepokoiło.
Nowy filtr włożony problem częściowo zniknął może z wyjątkiem odpalania na ciepłym silniku czasami trzeba dłużej zakręcić. (nie jest regułą) na zimnym teraz odpala prawie za pierwszym razem.
Bloki pomiarowe w normie poza 18 tam wskazuje 0 i 128 (zamiast 4)
2.Co powinienem zrobić żeby ten kąt ustawić prawidłowo za pomocą vcds jaką wartość skąd ja wziąć?
Jak się zmienia wiem już zmieniałem ile ustawić?
Na wykresie:
1 to 840 obrotów kont synchronizacji -1
2 to 3000 obrotów kont synchronizacji -1,5