dyzioseba wrote:Na codzie bawię sie silnikami od 175- 350 kW opartymi na falownikach i innymi takimi zabawkami. Po prostu nigdy nie robiłem zasilacza
Co tam 1,5kW zasilacz przy silnikach opartych na falownikach...
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereKrzysztof Kamienski wrote:Strumien swiadomosci swia wrote:pisStrumien swiadomosci swia wrote:KałŁAŁ .Jednak nasz Kolega wie lepiej. Widocznie tu zabłądził przypadkiem.
Janusz_kk wrote:Ale ta opcja z gotowym zasilaczem z serwera jest wg mnie bardzo dobra, za 3 stówki nie zrobisz na gotowo a tu kupujesz dwa takie podłączasz sie na stałe odpowiednimi kablami i jeden na lodówkę i chyba jakiś grzejnik, drugi na resztę sprzętu i masz gotowe, a nad spawarką z linku będziesz się doktoryzowal minimum miesiąc i skończysz z wiaderkiem spalonych tranzystorów.
I uwierz mi, wiem co mówię, naprawiam sprzęt min falowniki i ładowarki i są problemy z fabrycznymi żeby ruszyły bo dużo zależy gdzie się kupi tranzystory albo czy w ogóle dostanie się oryginalne. Ostatnio walczę z taką ładowarką akumulatorów co może dać 45A a średni daje 30A i był tam BUF420, nowe włożone wytrzymały 3 sek pod obciążeniem, takie dziś są tranzystory, a że stare to trudno znaleźć oryginały, dopiero dość głęboka przeróbka na IGBT pozwoliła uruchomić ładowarkę z pełną mocą.
karwo wrote:dyzioseba wrote:Na codzie bawię sie silnikami od 175- 350 kW opartymi na falownikach i innymi takimi zabawkami. Po prostu nigdy nie robiłem zasilacza
Co tam 1,5kW zasilacz przy silnikach opartych na falownikach...
dyzioseba wrote:Rozumiem to ale prosze zrozumieć mnie też. Nigdy nie projektowałem takiego zasilacza, dla mnie z jednej strony to nauka a z drugiej strony zabawa po pracy.
dyzioseba wrote:Nigdy nie projektowałem takiego zasilacza, dla mnie z jednej strony to nauka a z drugiej strony zabawa po pracy.
vodiczka wrote:dyzioseba wrote:Jak je zbudowałeś? Interesuje mnie moc 1x lub 2x 350-400W bo w pewnych sytuacjach 1000W to dla mnie za duża moc.ogrzewanie 2x400 W albo czajnik.
Czajnik na 12V czy klasyczny na 220V
pawelr98 wrote:APFC na 1+kW to już samo z siebie ciężka sprawa