Mam problem z moją Skodą Fabią polegający na chwilowej utracie mocy (brak reakcji na pedał gazu) szarpanie podczas jazdy a czasami na biegu jałowym zwłaszcza na skrzyżowaniu mocno skaczące obrotu (pomiędzy 800 do nawet 600 obr/min wg. wskazania obrotomierza.
Brak błędów według VCDS Lite oraz brak błędu check engine jedynie sporadycznie ale nie za każdym wariowaniem obrotów pojawia się błąd
1 Fault Found:
16555 - Fuel Trim; Bank 1: System Too Lean
P0171 - 35-00 - -.
Wymieniłem świece,filtry powietrza i paliwa oraz cewkę zapłonową,przepustnicę na inną używaną i bez poprawy.
Byłem u dwóch mechaników i nic...,nie znaleźli.
Dodatkowym problemem jest utrudniona diagnoza Interfejsem VAG USB KKL + kabel OBD2 z powodu słabego sygnału komunikacji po załączeniu zapłonu oraz utratą komunikacji po odpaleniu silnika.Ten sam problem z komunikację po odpaleniu silnika mieli także oprócz mnie ci dwaj mechanicy ze swoim profesjonalnym oprogramowaniem a więc mój interfejs jest ok.
Od razu pragnę poinformować że nie jestem mechanikiem samochodowym.
Jeśli Ktoś z Was ma jakieś pomysły to proszę o pomoc i sugestie.
Brak błędów według VCDS Lite oraz brak błędu check engine jedynie sporadycznie ale nie za każdym wariowaniem obrotów pojawia się błąd
1 Fault Found:
16555 - Fuel Trim; Bank 1: System Too Lean
P0171 - 35-00 - -.
Wymieniłem świece,filtry powietrza i paliwa oraz cewkę zapłonową,przepustnicę na inną używaną i bez poprawy.
Byłem u dwóch mechaników i nic...,nie znaleźli.
Dodatkowym problemem jest utrudniona diagnoza Interfejsem VAG USB KKL + kabel OBD2 z powodu słabego sygnału komunikacji po załączeniu zapłonu oraz utratą komunikacji po odpaleniu silnika.Ten sam problem z komunikację po odpaleniu silnika mieli także oprócz mnie ci dwaj mechanicy ze swoim profesjonalnym oprogramowaniem a więc mój interfejs jest ok.
Od razu pragnę poinformować że nie jestem mechanikiem samochodowym.
Jeśli Ktoś z Was ma jakieś pomysły to proszę o pomoc i sugestie.