Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Civic 1.4 90km 1997r. Zablokowany immobilizer

adrian.sobczak92 03 Jun 2020 23:47 912 8
    adrian.sobczak92
    Level 8  
    Mam problem z Honda Civic 1.4 1997r . Mianowicie, kupiłem od znajomego gruza do garażu aby pogrzebać. Stała tak z 1,5r aż postanowił się jej pozbyć bo kupił inne auto. W aucie blokuje immobilizer. Tzn po przekręceniu stacyjki miga kontrolka kluczyka, auto kręci, nie pali.
    Po poszukiwaniu jakiejś instrukcji natknąłem się na temat wyłamania układu immo z ecu. Nic to nie dało . Szukając dalej znalazłem instrukcje aby z górnej strony ecu wyluzować układ rp24 a od spodu połączyć ścieżki rp23 oraz j20. Układy r znalazłem natomiast j20 jestem pewny na 90 % nie znajduje się na moim ecu.
    Jedyne układy od spodu to c20 i r20. Wpatruje się w te płytkę 3 godziny i nie mogę znaleźć j20
    Komp i5000-11
    Nie chce jechać z tym do mechanika, ponieważ to auto do majsterkowania . Proszę o pomoc . Dodam ze klucza czerwonego od kodowania nie posiadam.

Zdjęcia mojej płytki https://imgur.com/a/4dmnmoA
    spinacz
    Level 41  
    Wrzuć foto naklejki ze sterownika bo nie wiemy jaki to sterownik.
    adrian.sobczak92
    Level 8  
    Chodzi o foto tego sterownika pod kierownicą czy od obudowy kompa? Wrzucę ale po pracy około 17.00
  • Helpful post
    spinacz
    Level 41  
    Sterownika silnika tam gdzie była płytka immo, to co masz na fotkach, potrzebna jest naklejka z obudowy by zidentyfikować co to za sterownik silnika ?
    adrian.sobczak92
    Level 8  
    Również natknąłem się na ten temat lecz mój angielski jest bardzo słaby zaś nie mogę tego przetłumaczyć na telefonie. Będzie szwagier na weekend u mnie i mi to przetłumaczy. Bardzo dziękuje za pomoc. Jeżeli nie był by to problem to mógłbym prosić o przetłumaczenie po skrótach co zrobić ? Jestem bardzo wdzięczny i głupio mi prosić o podanie na tacy ale tak jak mówię nie znam dobrze angielskiego .
    adrian.sobczak92
    Level 8  
    Wszystko wydaje się jasne. Chodź mam jeszcze jedno pytanie dotyczące poradnika. Mianowicie, czy potrzebuje kupić i do czego to służy ten cały emulator immo o którym mowa na stronie?

Dodano po 8 [godziny] 20 [minuty]:

Temat do zamknięcia. Dziękuje raz jeszcze . Auto pali