Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Focus mk2 1.6 tdci 2005r - kodowanie wtryskiwaczy

ryhu9 05 Jun 2020 07:48 4383 7
Texa Poland
    ryhu9
    Level 13  
    Witam wszystkich. Mam problem z moim Focusem mk2 1.6 tdci 109km, może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Zakupiłem zestaw wtryskiwaczy bosch o numerze 0445110297 w celu wymiany gdyż stare nie trzymały już dawki paliwa, wcześniejsze miały numer 0445110259. Problem polega na tym że przy próbie wpisania kodów korekcyjnych do sterownika pojawia się informacja o błędzie że sterownik nie rozpoznaje kodów. Używam programów Elmconfig i Forscan oraz przewodu viaken stn1170. Kilka miesięcy temu znajomy w swoim fordzie zmieniał te same wtryskiwacze i u niego kodowanie odbyło się bez problemu i auto fruwa jak wściekłe, też ma model przedliftowy ale z 2007r.Spotkał się ktoś z takim problemem?
  • Texa Poland
    spinacz
    Level 41  
    Kiedyś miałem problem i wpisałem stare kody w innej kolejności, po tym zabiegu dopiero weszły mi te z fizycznie założonych w aucie.
  • Texa Poland
    Anonymous
    Level 1  
    ryhu9
    Level 13  
    Tego też już próbowałem, wpisywałem nawet kody z wtryskiwaczy do 90 konnego silnika a puzniej te z nowych i dalej nic.
    ryhu9
    Level 13  
    Wczoraj znowu podjąłem próbę za kodowania tych wtryskiwaczy i dalej lipa, chyba oddam je do boscha celem nadania im nowych kodów, może wtedy sterownik je przyjmie, już sam nie wiem.
    ryhu9
    Level 13  
    miroslaw wielki wrote:
    Mi za 8 razem raz kody weszły launchem.

Jakim launchem?