Chciałbym podłączyć dekoder TV Cyfrowej (VECTRA 3830CD) do starego telewizora (SHARP VT-1418M). Dekoder ma gniazda HDMI i EURO oraz cinch (potrójne video/audio L R oraz potrójne video Y Pb Pr). Telewizor ma tylko gniazdo antenowe (IN) oraz cinch (video/audio OUT). Przeczytałem, że do podłączenia można wykorzystać magnetowid, który powinien mieć wbudowany modulator. Mam magnetowid SHARP VC-A63BP, który posiada gniazda cinch (podwójne video/audio IN i video/audio OUT) oraz gniazda ANTENNA IN i RF OUT. Ponadto magnetowid ma jeszcze przełącznik systemu B/G - D/K i przełącznik sygnału próbnego TEST SIGN ON/OFF. Podłączyłem cały zestaw według schematu: DEKODER (gniazdo EURO, rozdzielczość 576i) - przewód (wejście EURO, wyjście 2 x cinch video/audio) - Magnetowid (gniazdo video/audio IN, system D/K, sygnał próbny wyłączony) - przewód antenowy (z gniazda RF OUT w magnetowidzie do gniazda antenowego w telewizorze). Efekt - całkowity brak obrazu i dźwięku. Prawdopodobnie popełniam jakiś prosty błąd, gdyż w tym temacie jestem laikiem. Mógłbym ewentualnie wykorzystać inny telewizor (SHARP VT-G14), który oprócz gniazda antenowego ma jeszcze gniazda cinch (podwójne video/audio IN i podwójne video/audio OUT). Z góry dziękuję za podpowiedź.