Wymieniam łożyska w Amice i jutro będę skręcał bęben, na YT znalazłem filmik na którym facet przy składaniu bębna smaruje silikonem gumową uszczelkę ale nie podaje czy to jest smar, czy też klasyczny uszczelniająco/klejący silikon.
Wcześniej kupiłem sznur gumowy 6 mm (pełny) i chciałem użyć ale okazało się, że ten oryginalny nie jest pełny i zapewne łatwo się poddaje przy skręcaniu. Co zrobić stary+silikon (jeśli tak to jaki?) czy nowy pełny ale nie będzie i tak ściśnięty jak ten z otworem w środku.
Pomiędzy łożyskami na ośce był smar, czy raczej coś go przypominającego
, czy to smar który wyleciał z uszkodzonych łożysk, czy też powinno się przy wkładaniu nowych dać tam towot albo jakiś podobny? Znalazłem w necie poradę, że absolutnie smaru tam nie ładować, bo jak lekko puści simering to będzie brudził pranie.
Łożyska zamknięte z osłoną metalową czy gumową?
Wcześniej kupiłem sznur gumowy 6 mm (pełny) i chciałem użyć ale okazało się, że ten oryginalny nie jest pełny i zapewne łatwo się poddaje przy skręcaniu. Co zrobić stary+silikon (jeśli tak to jaki?) czy nowy pełny ale nie będzie i tak ściśnięty jak ten z otworem w środku.
Pomiędzy łożyskami na ośce był smar, czy raczej coś go przypominającego

Łożyska zamknięte z osłoną metalową czy gumową?