Witam,
Mam problem z traktorkiem Partner P145107HRB z silnikiem 31a507-0743-b1.
Od kilku dni po odpaleniu traktorka nie jestem w stanie kosić na wysokość mniejszą niż najwyższa (6, zazwyczaj koszę na 4). Nawet na najwyższym położeniu kosiska koszenie potrwa ok. 15-20 minut, po czym problem objawia się jak na poniższym filmie:
Silnik potrafi nawet zgasnąć albo strzelić głośno w tłumik.
Co do tej pory zrobiłem:
- Wymieniłem i wyregulowałem gaźnik
- Wymieniłem filtr paliwa
- Wyczyściłem zbiornik paliwa
- Dla pewności zalałem świeże paliwo z innej stacji
- Wyregulowałem magnetron(?) szczelinomierzem
- Sprawdziłem czujnik pod siedzeniem - działa na pewno, po odkręceniu od siedzenia i trzymaniu palcem jest tak samo, po puszczeniu momentalnie gaśnie
- Sprawdziłem czujnik kosza, aczkolwiek jak widać na filmie problem występuje nawet na postoju, więc to nie to
- Wymyłem kosisko myjką ciśnieniową
Podczas jazdy nic się nie dzieje, mogę wyłączyć kosisko i jechać z najwyższą prędkością bez problemu. Próbowałem obracać noże i wydaje mi się, że jest ok. Regulacja gaźnika podczas występowania problemu wydaje się nic nie zmieniać.
Mam problem z traktorkiem Partner P145107HRB z silnikiem 31a507-0743-b1.
Od kilku dni po odpaleniu traktorka nie jestem w stanie kosić na wysokość mniejszą niż najwyższa (6, zazwyczaj koszę na 4). Nawet na najwyższym położeniu kosiska koszenie potrwa ok. 15-20 minut, po czym problem objawia się jak na poniższym filmie:
Silnik potrafi nawet zgasnąć albo strzelić głośno w tłumik.
Co do tej pory zrobiłem:
- Wymieniłem i wyregulowałem gaźnik
- Wymieniłem filtr paliwa
- Wyczyściłem zbiornik paliwa
- Dla pewności zalałem świeże paliwo z innej stacji
- Wyregulowałem magnetron(?) szczelinomierzem
- Sprawdziłem czujnik pod siedzeniem - działa na pewno, po odkręceniu od siedzenia i trzymaniu palcem jest tak samo, po puszczeniu momentalnie gaśnie
- Sprawdziłem czujnik kosza, aczkolwiek jak widać na filmie problem występuje nawet na postoju, więc to nie to
- Wymyłem kosisko myjką ciśnieniową
Podczas jazdy nic się nie dzieje, mogę wyłączyć kosisko i jechać z najwyższą prędkością bez problemu. Próbowałem obracać noże i wydaje mi się, że jest ok. Regulacja gaźnika podczas występowania problemu wydaje się nic nie zmieniać.