Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Mercedes W220 Airmatic - Ucieka powietrze z amora podczas jazdy

Lukas32 13 Jun 2020 15:21 1695 5
    Lukas32
    Level 20  
    Auto było sprawne. Mechanik wymieniał mi tuleje gumowe na wahaczach z przodu. Po tym zabiegu podczas jazdy gdy koło wpadnie w dziurę, albo wybije się na górce, ucieka mi powietrze, ale to bardzo mocno, aż słychac "pssss, pssss" i kompresor zaczyna pompować. Na postoju opadnie, ale to minimalne, przez 2 dni około 3-4 cm w dół. Z tego co wiem to amor gdy zaczyna mieć nieszczelność to gubi powietrze po troszku a tu nagle takie zguby i to tylko chwilowe, na dziurach. Może coś źle złożył, czy raczej amor padł i po prostu zbieg okoliczności.
    Lukas32
    Level 20  
    Właśnie ten amor był wymieniany około 5 lat temu, więc raczej nie.
    wodzu_1
    Level 25  
    Lukas32 wrote:
    Właśnie ten amor był wymieniany około 5 lat temu, więc raczej nie.

Wszystko jest możliwe.
    Lukas32 wrote:
    Auto było sprawne. Mechanik wymieniał mi tuleje gumowe na wahaczach z przodu.

Skoro wymieniał, do tak do końca nie było sprawne.
    W ciągu 5 lat amortyzator mógł się uszkodzić.
    Lukas32
    Level 20  
    Po rozebraniu okazało się że uszkodzony jest miech (przetarł się w jednym miejscu) Amortyzator jest sprawny, więc myślę sobie, że kupię miecha i wymienię. I tu dwa pytania. W zestawie jest tylko miech, oring i ten śmieszny niby seger, pierścień. Czy należy też założyć nowy dekielek, czy może być stary. Drugie pytanie. Czy po złożeniu całości, trzeba też zaleć górę jakąś np żywicą, czy zostawić to i na tym koniec.
    Amor oddałem do zakładu naprawiającego takie miechy. Po naprawie wszystko ok.
    Lukas32
    Level 20  
    Amor oddałem do regeneracji. Po naprawie wszystko ok.