Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 307 radio nie ściąga fal

Piter1530 13 Jun 2020 22:33 1689 10
    Piter1530
    Level 6  
    Witam. Posiadam taki problem a mianowicie radio nie ściąga fal. Jak jestem w dużym mieście to ściąga czasami. Auto kupiłem na Kaszubach i np jak byłem na wakacjach rok temu radio ściągało tamtejsze radio kaszebe rewelacyjnie. Dodam też że fale z transmitera też ściąga normalnie. czy to problem anteny?
    JacekCz
    Level 39  
    Ściągnąć to można maj ... skarpetki.
    Radio odbiera (albo nie)
    justka80
    Level 31  
    To, to samo co np. Fiat 124, radio nie odbiera. I co ktoś ma wiedzieć ??? Może jakbyś dopisał jeszcze jaki silnik, ile ma KM, czy auto na alufelgach, czy na żelaznych z zimówkami, to wtedy każdy by wiedział o co chodzi i jak Ci pomóc rozwiązać Twój problem. :idea:
    emik
    Level 32  
    Piter1530 wrote:
    radio nie ściąga fal.
    A jakie to radio, fabrycznie montowane czy dokładane.
    Piter1530
    Level 6  
    Kolego jeden z drugim jeśli macie pisać takie "odpowiedzi"to lepiej nic nie piszcie. szkoda waszego i mojego czasu. Dziękuje o nie pozdrawiam.

Dodano po 1 [minuty]:

[quote="emik"]
    Piter1530 wrote:
    radio nie ściąga fal.
    A jakie to radio, fabrycznie montowane czy dokładane.[/

Auto posiada radio fabryczne.
    emik
    Level 32  
    Piter1530 wrote:
    Auto posiada radio fabryczne.
    Ale które, bo np. Clarion PU-2471 z P307 po pewnym czasie miał problem z głowicą stąd moje pytanie. Nie podałeś rocznika auta, typu radia, więc nie unoś się i nie miej pretensji że odpowiedzi są na poziomie twojego pytania.
    Piter1530
    Level 6  
    Rocznik 2004 Peugeot 307 radio nie ściąga fal Peugeot 307 radio nie ściąga fal
    emik
    Level 32  
    Tym modelom radyjek najczęściej nic z czułością toru FM nie dolegało. Powinieneś zająć się anteną. Zdemontuj podstawę ze wzmacniaczem i sprawdź czy do środka nie dostała się woda (bardzo częsty przypadek). Wcześniej możesz sprawdzić działanie radia z kawałkiem metrowego przewodu wsuniętego w gniazdo antenowe w zastępstwie anteny fabrycznej.
    Piter1530
    Level 6  
    Sprawdzę i dam znać