Posiadam traktorek z silnikiem jak w temacie. Problem jest taki, że nie pali na jeden cylinder (lewy). Co zostało zrobione: wymienione świece, cewka lewa nowa, gaźnik czyszczony 3 razy, zmieniony olej, filtry, wyregulowane luzy zaworowe, sprawdzone ciśnienie sprężania. Kosiarką nieraz udaje się skosić cały ogród a nieraz zaczynają się problemy zaraz po odpaleniu. Wariują obroty ( regulator pracuje ), strzela z tłumika, brak mocy. Wtedy lewy cylinder ewidentnie zimniejszy. Myślałem że to wina cewki. Wypożyczyłem świece ze szkłem aby sprawdzić czy jest iskra. Po zamontowaniu iskra jest cały czas natomiast brak zapłonu. Zapłon w cylindrze jest najpierw normalnie na niebiesko (tak lewy jak prawy) potem zaczyna przerywać i zaczyna na żółto a później brak zapłonu lub sporadycznie. Dziwne bo świecy nie zalewa a nieraz z tłumika po koszeniu na jednym cylindrze wylewa się paliwo. Jakieś pomysły ? Co sprawdzić bo już brak pomysłu. Mogę ewentualnie jeszcze dosłać jakieś filmiki jak pracuje silnik.