Zauważyłem ze ze producenci podają rożny zysk dla teoretycznie zbliżonych rozmiarem anten np:
BLOW 80 tu nie mam pewności co do parametrów bo ciężko znaleźć wiarygodne źródlo.
Wymiary: 74x82 cm
Zysk max: 34.8 dB-
TRIAX 80
Wymiary: 73x80 cm
Zysk max: 37.1
CORAB 80
Wymiary: 75x82 cm
Zysk max: 38.5
I tu mam kilka pytań
Generalnie z czego ta różnica wynika, bo nie z wielkości anteny jak wydać, może to jak z antenami do LTE, zysk rośnie na papierze żeby być lepszym ciut od konkurencji ?
Z tych specyfikacji wynikałoby ze Blow 80 mimo ze ma 80cm to ma zysk jak 60cm, a Corab przy rozmiarze 80 prawie jak 90cm, nic z tego nie rozumiem
Ja jak raz tego nieszczęsnego blowa i się zastanawiam czy jej nie wymienić, tv odbiera ale jak to mówią lepsze wrogiem dobrego. Może tu nie o zysk chodzi, a jak nie o zysk to o co ?
BLOW 80 tu nie mam pewności co do parametrów bo ciężko znaleźć wiarygodne źródlo.
Wymiary: 74x82 cm
Zysk max: 34.8 dB-
TRIAX 80
Wymiary: 73x80 cm
Zysk max: 37.1
CORAB 80
Wymiary: 75x82 cm
Zysk max: 38.5
I tu mam kilka pytań
Generalnie z czego ta różnica wynika, bo nie z wielkości anteny jak wydać, może to jak z antenami do LTE, zysk rośnie na papierze żeby być lepszym ciut od konkurencji ?
Z tych specyfikacji wynikałoby ze Blow 80 mimo ze ma 80cm to ma zysk jak 60cm, a Corab przy rozmiarze 80 prawie jak 90cm, nic z tego nie rozumiem