Mam problem z pralką która ma 6 dni i już zepsuta
Kupiłem nową oryginalnie zapakowaną zafoliowaną pralkę marki Beko MWUE7636CW i nie działa. Masakra zawiodłem się na tej marce co za badziewie. Zrobiłem jak w instrukcji uruchomiłem czyszczenie bębna co miało trwać 2:30 godziny. Po godzinie w której woda była zimna, a miało być niby 90 stopni pralka się wyłączyła. Wszystko znikło na wyświetlaczu. Woda w pralce została. Poczekałem trochę ale pralka nie ruszyła więc wybrałem nowy tryb szybkie pranie na 90 stopni który trwał kolejne jakieś 1:20 godziny. Tutaj już pralka się nagrzała ale w ogóle nie wchodzi na obroty. Nie działa opcja wirowania. A gdy czas doszedł do 1 minuty do końca to pralka dalej pierze bez końca. Czekam kolejne 30 minut a pralka dalej wyświetla że pozostała 1 minuta. Co lepsze nie ma prania w pralce bo dalej jest ta sama woda po trybie czyszczenia pralki. Wyłączyłem pralkę i wybrałem sam tryb "wirowanie i odpompowywanie". Tryb trwa 12 minut. Znowu się zawiesiła że została 1 minuta i tak przez kolejne 20 minut. Pralka obraca bęben raz w lewo raz w prawo ale nie wiruje. Wody też nie odpompowuje. Co to za tryb odpompowywania jak woda dalej w pralce ? ;/ Zostałem z całym bębnem wody z trybu 90 stopni której nie mogę się pozbyć. Woda tak gorąca że można się poparzyć dotykając szkła. Poczekałem z godzinę i jakoś wylałem ten wrzątek z pralki przez zawór na dole pralki. Pomyślałem że może dlatego że nie ma ciuchów w pralce to pralka wariuje. Po wylaniu wody ustawiłem jeszcze raz tryb szybkiego prania na 28 minut włożyłem kilka ciuchów do bębna i pralka normalnie się włączyła. Nabrała wody normalnie ale jak doszła do ostatniej minuty to znowu to samo. Bęben cały w wodzie, pralka nie odwirowuje, brak płukania, brak wirowania w pralce. Godzinę poczekałem a pralka dalej pierze kilka obrotów w lewo i kilka w prawo. Kupiłem pralkę za 1600zł nową zapakowaną i tak to ma działać ? Pralka nie ma jeszcze tygodnia, a już nie działa. Jutro idę reklamować ten bubel. Szkoda że kupiłem w sklepie stacjonarnym to nie mogę jej zwrócić. Jak bym kupił w internecie to mam 2 tygodnie na zwrot. Oddał bym ją i kupił innej marki. Miałem pralki marki Candy i Siemens i działają do dziś. Zachciało mi się nowej pralki to teraz mam same problemy