Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Lampa UV-C 5 W w układzie filtra wody w oczku wodnym

Mair15 22 Jun 2020 22:02 483 5
    Mair15
    Level 5  
    W wyniku zalania zasilacza nastąpiło uszkodzenie zasilacza i rozrusznika. zasilacz zintegrowany z wtyczka w jednej obudowie ( produkcja Chińska). Parametry zasilacza 230 V-50 Hz, moc wyjściowa 5 W, rozrusznik S10- 230 V
    4..80 W. Wobec braku możliwości zakupu oryginalnych elementów muszę dobrać elementy dostępne na rynku.
    Pytanie: jaki zasilacz i rozrusznik powinienem zastosować aby uruchomić Lampę UV-c 5W. Z góry dziękuje za podpowiedz
    Mair15
    Level 5  
    Zgodnie z zaleceniem kupiłem statecznik Elektrostart LSI-C 5,7,9,11/230. Zastosowałem starter
    BEMKO S-10, 4-80 W, niestety lampa UV-C 5W nie chce zastartować. Gdzie szukać przyczyny ? Dziękuje za odpowiedz
  • Helpful post
    Sniezynka
    Level 33  
    A to zrób eksperyment zamiast startera zastosuj włącznik na moment załącz obwód i wyłącz tym wyłącznikiem..
    Mair15
    Level 5  
    Niestety ten zestaw nie zadziałał. Wykorzystałem elektroniczny układ ze starej świetlówki i uzyskałem pozytywny efekt. Dziękuję za pomoc. Temat został wyczerpany.
    Mair15
    Level 5  
    Niestety ten zestaw nie zadziałał. Wykorzystałem elektroniczny układ ze starej świetlówki i uzyskałem pozytywny efekt. Dziękuję za pomoc. Temat został wyczerpany.