Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda FR-V nagle nie dzialaja zegary, swiatla, centralny zamek

Laki76 26 Jun 2020 21:51 609 2
    Laki76
    Level 2  
    Witam. Problem z Honda frv 1,8 benzyna 2005 rok. Autko zaparkowane jak zawsze pod domem, wczoraj temperatura w słońcu grubo ponad 30 stopni, pod wieczór gdy chcialem pojechac do sklepu hondzina odpalila bez problemu jal zawsze ale ku mojemu zdziwieniu zegary licznika calkowita ciemnosc, nie dziala predkosciomierz, obrotomierz no zupelna pustka, do tego brak swiatel brak kierunkowskazów i nie dziala centralny zamek, strona z wyswietlaczem klimy radia dziala prawidlowo. Wszystkie bezpieczniki w kabinie sprawne ale kilka pod maska silnika spalonych, jaka moze byc przyczyna zanim zacznę wymieniac bezpieczniki. Dodam ze aku slaby i gdy hondzina stoi kilka dni to jest t uruchamiana z kabli. Prosze o jakoes wskazowki co moze być przyczyna spalenia sie kiku bezpiecznikow na raz. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie wszystkich.
    Laki76
    Level 2  
    Witam poszedl bezpiecznik swiatel, bezpiecznik zegarow, bezpiecznik sygnalu dzwiekowego przynajmniej tak wynika z opisu na obudowie bezpiecznikow, wymienilem wszystkie i narazie jest ok. Zastanawia mnie natomist czemu poszlo kilka na raz czy to od wysokiej temperatury( auto stało caly dzien w pelnym słońcu) czy raczej od tego ze slaby aku i jezeli auto stoi kilka dnj to musze z kabli odpalać, nic nie kradnie prądu poprostu wiem ze aku slabe jest i do wymiany ale czekam na budżet