Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Homtom S8 - Blokada konta google

active 29 Jun 2020 22:32 1032 7
    active
    Level 10  
    witam,

kupiłem w lombardzie telefon który miał być dawcą do drugiego egzemplarza, jednak udało mi się go uruchomić i zrobić factory reset, jadnak napotkałem problem w postaci zabezpieczenia kontem google, próbowałem kilku sposobów z youtube, najbardziej powtarzalny to poprzez apkę quicksfortcutmaker dostać się do menadżera kont i tam zmienić hasło, niestety tutaj na tym etapie jest błąd Homtom S8 - Blokada konta google Homtom S8 - Blokada konta google
    czy jest ktoś w stanie pomóc jak zrobić to na homtomie ?
    sagem90
    Level 17  
    Musisz pobrac google account manager. Apk wtedy pojawi.Ci sie opcja dodatkowo w ttmr co na drugim screenie. Cos bedzie na.koncu type email
    active
    Level 10  
    przez menagera wyskakuje błąd i nic nowego sie nie pojawia po instalacji
    active
    Level 10  
    wgrałem poprzez flashtool nowy soft i nadal pojawia się blokada google
  • Helpful post
    nutergsm
    Moderator of GSM
    Wgranie firmware nie usuwa blokady frp. Trzeba sformatować odpowiedni obszar pamięci w programie aby pozbyć się blokady.

Dodano po 39 [sekundy]:

https://www.youtube.com/watch?v=lCVaUThBW30
    active
    Level 10  
    nutergsm wrote:
    Wgranie firmware nie usuwa blokady frp. Trzeba sformatować odpowiedni obszar pamięci w programie aby pozbyć się blokady.

Dodano po 39 [sekundy]:

https://www.youtube.com/watch?v=lCVaUThBW30

4 noce zarwane . instalowane dziesiątki aplikacji, flashowane trwp co uceglało tel bo trzeba było najpierw odblokowac BL którego się nie dało bo nie było dostępu do opcji programisty, a tu tylko tyle trzeba było nadpisać, kolego nawet nie wiesz jak Ci wdzięczny jestem!!! Dziekuję!
    czy istnieje równie łatwy sposób na obejście blokady ekranu typ wzór ? również homtom z tym, że drugi egzemplarz
    active
    Level 10  
    nutergsm wrote:
    Hardreset co równa się z utratą danych.

dziękuję :) myślałem że może jest magiczny trick jak w przypadku konta google, w takim razie temat do zamknięcia, jeszcze raz wielkie dzięki!