Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei P40 Lite - Jak zainstalować usługi Google

Aleksandretta 02 Jul 2020 18:34 46665 51
    Aleksandretta
    Level 5  
    Witam serdecznie,
    wymieniłam telefon na nowy ... I sobie nie polepszyłam, brak możliwości instalacji Usług Google to strzał w kolano dla mnie. Ktoś może pomóc ? Nie ukrywam, że bardzo mi zależy ...
    Pozdrawiam
    blahfff
    Level 39  
    JoteR wrote:

Ta metoda juz dawno nie dziala.

Mozna sprobowac np tak: https://www.youtube.com/watch?v=uOjfSWPTWsI ale niestety sporo z tym zabawy i problemow, do tego urzadzenie bedzie mimo wszystko niecertyfikowane i ciezko przewidziec jak na to wszystko wplyna aktualizacje samego systemu i aplikacji Google'a.
    Tomek_Krecik
    Level 22  
    A próbowałaś odblokować telefon i wrzucić CustomRom do niego ?

W Samsungu S7 miałem soft z GooglePixel obecnie mam z Note9
    Wtedy dogrywasz paczkę ggaps stąd:

https://opengapps.org/

Cała wiedzę i potrzebne materiały masz na XDA
    blahfff
    Level 39  
    Tomek_Krecik wrote:
    A próbowałaś odblokować telefon i wrzucić CustomRom do niego ?

Huawei ma zablokowane bootloadery a producent od dluzszego juz czasu nie udostepnia kodow do odblokowania. Temat "custom romow" dla Huawei jest praktycznie martwy.
    Tomek_Krecik
    Level 22  
    Koleżanka może wszystkie apki ściągać z "APK MIRROR" po uprzednim wybraniu swojej wersji systemu (przypuszczam że arm64)
    To taki popularny serwer z oprogramowaniem.

Jest jeszcze apkPure skąd ściągniesz aplikacje bankowe.
    Jedyny minus to nie zapłacisz telefonem w sklepie :)
    jordan18
    Level 11  
    Hej zobacz to.

Subskrybuje jego kanał i ostatnio widziałem ten post.Sam nie testowałem ale zawsze on mi pomaga.Pozdrawiam daj znać czy działa.
    grzegorz041
    Level 13  
    Witam wszystkich. Podepnę się pod temat, ponieważ za namową kolegi również stałem się posiadaczem takiego telefonu.
    Czy udało wam się na dzień dzisiejszy zainstalować sklep play?
    Próbowałem trochę z filmików z yt, ale to chyba już nie działa, a nie ukrywam, że parę aplikacji by się przydało..
    staś pytalski
    Level 39  
    grzegorz041 wrote:
    Witam wszystkich. Podepnę się pod temat, ponieważ za namową kolegi również stałem się posiadaczem takiego telefonu.
    Czy udało wam się na dzień dzisiejszy zainstalować sklep play?
    Próbowałem trochę z filmików z yt, ale to chyba już nie działa, a nie ukrywam, że parę aplikacji by się przydało..

Część aplikacji można szukać w AppGallery i za pomocą MoreApps.
    sylwajakotako
    Level 2  
    Sprawdź te metody.Pamiętaj ,żeby wykonywać krok po kroku:operacjapanda.pl/2020/dzialajacy-sposob-na-wgranie-uslug-google-dla-huawei-p40-lite-25-03#ostatniaaktualizacja
    sylwajakotako
    Level 2  
    Bomby żadnej nie będzie.Korzystałem z tych porad przed miesiącem,wszystko działa bez płatności telefonem.
    Aktualizacje działają,konto google,mapy i aplikacje wymagające googla też.Po prostu obejrzyj film z poradnikiem,
    niestety tylko po angielsku,ostatnia wer z 02.08 i wykonaj krok po kroku to co jest tam pokazane.Mnie się udało za
    trzecim lub czwartym razem i działa.
    staś pytalski
    Level 39  
    Można jeszcze zrobić tak, nie wiem jak z innymi producentami, ale jak miałeś wcześniej Huawei, to dane z Huawei na Huawei przerzucają za pomocą programu, od Huawei Phone Clone i dzięki temu większość rzeczy masz jak na starym Huawei, bez kombinacji. Do pobierania aplikacji możesz skorzystać z Apk Pure.
    staś pytalski
    Level 39  
    grzegorz041 wrote:
    Niestety pisze,''Nie odnaleziono strony''..

Link Sprawdź, jeszcze raz klikając link.
    Magdaaw
    Level 1  
    Hej. Mógłby ktoś się podzielić informacją, czy udało się jakoś wgrać Google i którym sposobem? Telefon będę miała na dniach i nie wiem czy to nie był strzał w kolano 😅
    Rosee
    Level 8  
    Próbowałem różnymi sposobami i niestety nie działa
    staś pytalski
    Level 39  
    Magdaaw wrote:
    Hej. Mógłby ktoś się podzielić informacją, czy udało się jakoś wgrać Google i którym sposobem? Telefon będę miała na dniach i nie wiem czy to nie był strzał w kolano 😅

Jak wyżej pisałem można przenieść aplikacje za pomocą Phone Clone, wszystko się nie przeniesie, ale cześć rzeczy da się zainstalować.
    drakenboss
    Level 1  
    Witam
    po sprawdzeniu kilku metod znalezionych w internecie, udało mi się dopiero poniższą:

na stronie ictfix.net w dziale "Google For HUAWEI"

METODĄ 2 (Solution 2)

pierwsza nie zadziałała.
    Pozdrawiam
    C-Boy
    Level 1  
    Gdyby ktoś szukaj aktualnego poradnika jak wgrywać usługi google w naszym rodzimym języku to zarówno na blogu jak i na yt OPERACJI PANDY jest dostępny nowy filmik. Zarzuciłbym stosownymi linkami, ale z racji tego, że jestem tutaj "świeżakiem" to tak średnio mogę ;)

Edit. Ok, jednak mogę :) https://www.youtube.com/watch?v=WZIhT0sD9ew&t=154s lub tu https://operacjapanda.pl/2020/dzialajacy-spos...granie-uslug-google-dla-huawei-p40-lite-25-03
    Domcom
    Level 2  
    Witam,
    Widziałem że na operacja panda jest nowy filmik jak rozwiązać problem z tym że jest po hiszpańsku. Czy ktoś mi może po krótce wyjaśnić co trzeba zrobić bo nie ogarniam
    jacusix
    Level 16  
    Czy coś nowego pojawiło się z instalacją usług google?
    jacusix
    Level 16  
    Tak z ciekawości dopytam. Czy była by możliwość na P40 lite/pro postawić coś w rodzaju BlueStacks i na nim odpalić ubogiego androida z usługami google? Tak jakby android w androidzie aby aplikacje wymagające usług google uruchamiały się w tym drugim środowisku? Wydaje mi się, że przy 4-6 GB ram mogło by to już działać. Co o tym sądzicie?
    jacusix
    Level 16  
    O kurde czyli już ktoś o tym myślał. Biorę się za testowanie.

Siedziałem nad tym do 3 nocy i jak na razie widzę światło w tunelu.

Można zalogować się na konto google. Działa aplikacja InpostMobile na której bardzo mi zależało łącznie z otwieraniem paczek zdalnie. Dla samej tej aplikacji mógłbym trzymać tego virtuala odpalonego w tle. Działa youtube, vanced, chrom, mapy google choć wydaje mi się, że jest bardzo duże opóźnienie co do lokalizacji ale to muszę po testować.

Na p40 pro nie widzę różnicy w płynności pomiędzy systemem macierzystym a virtualem. Jest płynne przechodzenie pomiędzy obydwoma środowiskami. Można importować/eksportować aplikacje pomiędzy systemami co też jest ciekawą funkcją.

Co zauważyłem:

1. Na stronie producenta vmos jest wersja 1.0.63 z androidem 5.1.1 gdzie:
    - ze sklepu play nie mogę pobrać żadnej aplikacji. Komunikat "Czekam na pobieranie".
    - Aplikacje ściągają się z innych sklepów typu APKPure itp.

2. W APKPure jest ten sam program pod nazwą "Virtual Android" wersja 1.06 (7) z androidem 7.1.1 w której pobieranie ze sklepu play działa normalnie.
    - Problem z mapami google ponieważ nie pokazuje się treść samej mapy. Jest lokalizacja, wyznacza i pokazuje trasę lecz na pustej przestrzeni.
    - Niestety yanosik nie może znaleźć sygnału GPS.

Znalazłem film:

pod którym do pobranie są mniej oficjalne wersje programu.

Dzięki temu mamy możliwość pobrania wersji emulowanego androida na którym jak do tej pory chodzi wszystko idealnie tzn sklep play, mapy, inpost, tylko znów yanosik ma szukam sygnału gps...

Huawei P40 Lite - Jak zainstalować usługi Google

jakby nie patrzeć moje problemy zostały rozwiązane także szczerze polecam.