Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sofar Solar 8,8 nie wykrywa WIFi

Nocnymar 03 Jul 2020 08:53 5625 6
    Nocnymar
    Level 6  
    Cześć,
    W dniu wczorajszym pierwszy raz odpaliłem system z inwerterem sofar solar 8,8
    Wszystko chodziło poprawnie a dane zaczytywały się do aplikacji solarman.
    Dzisiaj rano falownik wstał normalnie ale WiFi już się nie obudziło. Na wyświetlaczu w prawym górnym rogu widać "01" ale ikonka WiFi nie jest podświetlona
    Nie wiem za bardzo gdzie szukać przyczyny
    Sofar Solar 8,8 nie wykrywa WIFi
    speedy9
    Helpful for users
    Miałem podobny problem z inwerterem Huawei. Spróbuj zrobić na swoim routerze rezerwację adresu IP na DHCP. Alternatywnie nadaj falownikowi stały adres IP. Jeśli to nie pomoże to spróbuj na stałe ustawić kanał WiFi na routerze, a nie na "Auto".
    Nocnymar
    Level 6  
    No nie wiem, ten modul na moje oko wydaje się martwy. Nie widzi go router ( nie ma dostepnej sieci AP....), nie swieci sie żadna dioda na module i nie pomaga ani reset modułu ani inwertera.
    Niezle sie zaczyna moja przygoda jak już po 1 dniu muszę reklamować sprzęt ;)
    boaman
    Level 2  
    Mam ten sam problem wifi martwe nawet resety nie wybudzają nadajnika co robic
    jarr
    Level 11  
    Mam taki sam problem z inwerterem Sofar zamilkła transmisja.
    Brak na wyświetlaczu ikony WiFi a AP .... Dataloger nie jest wykrywany w sieci.
    Czy może są prowadzone prace na serwerach wydaje się że wtedy więcej inwerterów w tym samym czasie zamilknie w sieci.
    Gdzie szukać? Jakieś rozwiązanie na Dataloger czy Inwerter.
    jarr
    Level 11  
    W moim przypadku wszystko działało bez problemu 5 miesiecy. Więc dlaczego mam ponownie konfigurować. Dzisiaj nie ruszyła transmisja z sofara stąd moje pytania o dataloger, bo na wyświetlaczu sofara brak ikony wifi a router jest obok i ma połączenie z internetem.