Zgłaszać do UDT windę, która jest w prywatnym domu? Aha...
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereandrzejlisek wrote:Przypomniałem sobie ten temat, jak własnie przez przypadek trafiłem na ten tekst: https://tarnow.ikc.pl/pomozmy-...inde-ty-tez-mozesz-sie-wlaczyc
34500zł to chyba bardzo dużo jak na podnośnik na wysokość 1,5m. Może profesjonalne windy dla niepełnosprawnych tyle kosztują, bo mają różne atesty, certyfikaty. Ciekawe, w jakiej kwocie można zmieścić się, gdyby własne tak po amatorsku zrobić taki podnośnik.
Jacek Rutkowski wrote:Dokładnie. Pamiętam przesadzenie pięknego i starego miłorzębu japońskiego. Firma (znana i solidna) otwarcie przedstawiła dwa warianty ceny usługi.Firma montując zapewnia certyfikację i dozór a w razie wypadku odpowiedzialność.
użytkownik9 wrote:
andrzejlisek wrote:Jako winda osobowa nie zostanie dopuszczona ale bezpieczeństwo podnoszenia i opuszczania ładunku jak również jego umieszczania i zdejmowania z platformy (przy przestrzeganiu instrukcji obsługi) gwarantuje.dzięki czemu winda jest tańsza, ale nikt nie gwarantuje bezpieczeństwa przewożonego ładunku i żaden urząd nie dopuści tego czegoś do użytku jako winda osobowa
vodiczka wrote:Pomijam kwestię czy w razie wypadku uda się wyegzekwować odszkodowanie i lub wsadzić kogoś do więzienia.
Strumien swiadomosci swia wrote:Sam wypadek tak ale jego przyczyną może być niewłaściwa konstrukcja windy lub jej wadliwe wykonanie.wypadek jest to nieplanowane i niespodziewane zdarzenia.
elektronockaut wrote:Panowie widziałem windy inwalidzkie na korbkę... Normalnie jest przeciwwaga i korba do kręcenia która blokuje się w otworach w każdym położeniu po puszczeniu korby. Szczerze powiedziawszy dość ciężko się tym kręci, no ale jak ktoś ma ręce sprawne... To chyba jakaś Polska myśl techniczna. Nie wiem czy są jeszcze produkowane, ale taka na pewno by była tańsza. 1,5m podnoszenia spokojnie. U mnie w mieście są takie dwie. Jak znajdę zdjęcie to podeślę.
stanikowskip wrote:Co sądzicie o napędzie łańcuchowym