Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lodówka Polar PCB 340 A+ przestała chłodzić

akneram 16 Jul 2020 21:53 816 6
    akneram
    Level 9  
    Witam.
    Polar PCB 340 A+ od jakiegoś czasu włączając się wyłączała telewizor teraz przestała chłodzić. Przez jakiś czas załapywała, ale teraz całkiem przestała, po włączeniu. Coś działa lekko buczy kratka wymiany ciepła z tyłu jest zimna, termostat zwarłem na chwilę i nic. Myślę że jest czynnik ponieważ kratka kilka dni temu była ciepła nawet gorąca lodówka chłodziła już słabiej, ale jeszcze. Z tyłu odkurzone przetkany przewód skraplania.
    Dziękuje za każdą podpowiedź czy to może być starter?
    akneram
    Level 9  
    Dziękuję kolego 78db78 zwarłem termostat u góry w chłodziarce. W nocy lodówka zaczęła działać kratka wymiany ciepła się zagrzała doszło do 8°C w chłodziarce około pracowała prawie całą noc. Zamrażalnik prawie ok. Rano koniec chłodziarka +19°C. Praktycznie w lodówce działa tylko zamrażalnik na 70%, jak w nim spadnie temperatura to się załączy na długo. Jeszcze będę szperał dziękuję.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
    78db78
    Level 42  
    Ale termostat się sam uruchamia jak lodówka chodzi? Jeśli agregat pracuje i nie chłodzi to ubytek czynnika i lodówka na złom, wtedy agregat nie wyłącz się, w chłodziarce ciepło a zamrażalnik trochę mrozi.
    akneram
    Level 9  
    No trudno ,jeszcze mam jedno pytanie czy jest możliwość że agregat pracuje ale nie tłoczy z winy tego startera czy byłby wtedy ciepły? Dzieki
    78db78
    Level 42  
    Jak agregat pracuje to tłoczy, chyba że jest uszkodzony. Może sie grzać jak nie wystrtuje tam na filmie masz jak facet sprawdza agregat śrubokrętem uruchamia.
    akneram
    Level 9  
    Lodówka na złom