logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie prądu trójfazowego do garażu - czy bez zmian w domu?

onaAar93 17 Lip 2020 09:53 960 1
  • #1 18821723
    onaAar93
    Poziom 1  
    Witam Wszystkich.

Mieszkam w domu zamieszkiwanym przez 3 rodziny gdzie dochodzi prad jednofazowy, rozdzielony w domu na 3 pod liczniki do 3 mieszkan . Rachunek jest jeden i sami rozliczamy sie pomiedzy soba z kWh z podlicznika. Potrzebuję prad trojfazowy do garazu do Spawarki. Wiem ze musze zlozyc wniosek o takie przylacze do ZE. Pytanie do was. Czy instalacja w domu moze zostać taka jak jest aktualnie a 3 fazy i gniazdo siłowe być w skrzynce przy drodze ewentualnie poprowadzone do garazu? Mozliwosc osobnego rachunku tylko dla tych 3 faz? Pomijam koszty ZE, jaki bedzie orientacyjny koszt elektryka by to podlaczyl w skrzynce przy drodze. Dziekuje za odpowiedz :) prosze o wyrozumiałość jestem laikiem.
  • #2 18821742
    vodiczka
    Poziom 43  
    Ocena: 4292
    nie jestem pewien czy dostaniesz zgodę na trójfazowe przyłącze tylko do garażu, Może gdyby to była działalność gospodarcza i związana z nią taryfa.
    Na kogo jest umowa na dostawę prądu do domu, na ciebie czy na kogoś z innego mieszkania? Jeżeli nie masz umowy na dostawę pradu to powinno być łatwiej.
REKLAMA