Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Vw Crafter 2.5Tdi strata mocy

Johny03q0 17 Jul 2020 19:08 1242 7
    Johny03q0
    Level 2  
    Witam wszystkich serdecznie.
    Mam problem z Vw Crafterem 2.5Tdi moze bylo podobne zapytanie ale nie znalazlem, a mianowicie jest problem że jak sie rozpędzam to auto przy 2,5 tyś czasami 3 odcina moc a jak się wciśnie sprzęgło to gaśnie a jak sie nie wcisnie to chwile jest zdławiony i odpuszcza i znowu do 2.5 tyś i tak w kołko l. Odrazu nadmienie że zostało zrobione w nim:
    -Wymienione wtryski po regeneracji
    -Zregenerowana Turbina
    -Założony nowy DPF
    -Drugi sterownik silnika
    -Zmieniona Pompa wysokiego ciśnienia
    -Zmieniona listwa wtryskowa
    -Zmieniona pompa w zbiorniku
    -Nowy Filtr Paliwa
    -Wymieniony olej i dodatkowo "szklanki".
    Ma ktoś może pomysł co jeszcze może sie dziac w tym trupie? bo chyba pozostaje banka benzyny i ognia 🤣
    Johny03q0
    Level 2  
    Sprawdzone wszystkie podcisnienia zaworek, oraz dorobiona rura sprawdzona szczelnosc ukladu dolotowego. A na kompie nie wywala zaden błąd
    Zyga199507
    Level 2  
    Witam ja z zapytaniem czy udało się usunąć usterkę i co było przyczyną
    Johny03q0
    Level 2  
    Nadal nie. Ostatnio dalismy glowice do zrobienia bo juz byl brak pomyslow. Wymieniony przeplywomierz i sonda i dalej to samo...
    Zyga199507
    Level 2  
    Witam, udało się naprawić u mnie pomogła wymiana całej listwy z sprawnego samochodu przełożyłam i samochód jeździ (stawiam na zawór na Litwie) założyłem 3 i nie pomagało one często są wadliwe nawet nowe dopiero po włożeniu z jeżdżącego samochodu całej listwy samochód jeździ dobrze.
    ArkadiuszLeszczynski
    Level 1  
    Witam czy udało się naprawić pana auto mam identyczny problem i ręce opadają brak słów proszę o pomoc