Witam mam problem z pompą kompresora oryginalnie jest z butla 100L chodzi mi o to że koło pasowe krzywo się kręci. Chciałbym je wymienić tylko nie mam pojęcia jak je odkręcić. I zastanawiam sie czy moge je wymienić na troszkę mniejsze czy lepiej zostawić taka wielkość jak jest
Witam mam problem z pompą kompresora oryginalnie jest z butla 100L chodzi mi o to że koło pasowe krzywo się kręci. Chciałbym je wymienić tylko nie mam pojęcia jak je odkręcić. I zastanawiam sie czy moge je wymienić na troszkę mniejsze czy lepiej zostawić taka wielkość jak jest
W tym przypadku bardzo pomocne i wskazanie problemu udokumentowane zdjeciami wyraznymi by okreslic wielkosc problemu .
Skoro koło jest zablokowane, śruba się kręci a wał sprężarki nie, znaczy że albo śruba ma zerwany gwint i trzeba ją nawiercić, wkręcić mniejszą śrubkę i wyciągnąć śrubę, albo wewnątrz jest jakieś sprzęgło w co wątpię bo jak by to wtedy miało działać...
I zastanawiam sie czy moge je wymienić na troszkę mniejsze czy lepiej zostawić taka wielkość jak jest
Nie, przełożenia są dobrane fabrycznie. Aby odkręcić śrubę z zerwanym gwintem wystarczy tylko mocno pociągnąć do przodu za wieniec koła (robi to jeden), a pomagier w tym czasie odkręca śrubę, aż całość zejdzie z wału. A koło krzywo się kręci ? Bo już dawno zcieło klin na wale kompresora, obciążenie zerwało gwint w śrubie zabezpieczającej i koło sobie lata, albo jakoś się zablokowało na skutek naciągu pasków. Oczywiście, że krzywo. Aaaa, zapomniałem dodać, że do tej roboty należy zdjąć pasek klinowy
Niee panowie to nie tak. Krzywo razem z walem sie kreci ma tam te 2mm skoku na obrocie... I nie wiem czy w sumie tym sie przejmowac mam jeszcze jeden problem kompresor nabil mi prawie 12 bar a wyłącznik go nie wyłączył.. Co moze byc przyczyną 😭😭 wyłącznik nowy taki.. https://www.castorama.pl/wylacznik-cisnieniowy-airpress-230-v-id-30253.html A tak jest połączone
Dodano po 2 [minuty]:
A krzywe koło sobie odpuszczam mam nadzieję ze to nie robi dużej straty najgorsze jest to ze caly ten cyrk z kompresorem mam po to żeby 1 motocykl pomalowac i 1 maskę... 😁😁😁
Wiec prestostat nie ma informacji o cisnieniu w zbiorniku bo jest niewlasciwie wyregulowany
A to co za bzdura ? Albo jedno, albo drugie.
zadam64 wrote:
rurka od zaworu zwrotnego do prestostatu jest nieszczelna
Nie ma to wpływu na taki objaw.
zadam64 wrote:
albo w samym zaworze zwrotnym jest cos przytkane .
Jak wyżej. Zawor zwrotny jest między pompą a zbiornikiem, wyłącznik ciśnieniowy na nim. Pojecia nie masz o kompresorach, więc piszesz bzdury.
@artur12o2 Wyłącznik poprawnie podłączony ? Jezeli tak, to go wyreguluj. Ma do tego celu dwa wkręty - jednym ustawiasz ciśnienie wyłączenia, drugim histerezę, czyli różnicę w ciśnieniu załączenia i wyłączenia. Nie jest to opisane w instrukcji kompresora albo wyłącznika?
Cienka niebieska rurka, to zawór iglicowy w wyłaczniku ciśnieniowym, służący do rozładowania ciśnienia z nad tlokow w chwili rozruchu. Czy zawór zwrotny ma odejście w tym kompresorze na to połączenie, nie wiem. Wyłącznik jest przelotowy, jak widac. Osadza się go na króćcu zbiornika i ma wyjscie na np. reduktor ciśnienia, czy też bezpośrednio na zasilanie powietrzem urzadzeń pneumatycznych. Ja nie jestem Chrystusem, żeby widzieć, co tam jest narobione i jak zamontowane. Zakładam, że tak samo, jak stary wyłącznik.
Cienka niebieska rurka, to zawór iglicowy w wyłaczniku ciśnieniowym, służący do rozładowania ciśnienia z nad tlokow w chwili rozruchu. Czy zawór zwrotny ma odejście w tym kompresorze na to połączenie, nie wiem. Wyłącznik jest przelotowy, jak widac. Osadza się go na króćcu zbiornika i ma wyjscie na np. reduktor ciśnienia, czy też bezpośrednio na zasilanie powietrzem urzadzeń pneumatycznych. Ja nie jestem Chrystusem, żeby widzieć, co tam jest narobione i jak zamontowane. Zakładam, że tak samo, jak stary wyłącznik.
Podalem link do tej sprezarki bo na zdjeciach nie widac instalacji na zbiorniku ale w liscie czesci zamiennych jest rysunek zlozeniowy i on pokazuje jak to jest podlaczone .
@artur12o2 Obejrzałem filmy i gębę rozdziawiłem z wrażenia, tak to spieprzone W miejscu przyłączenia zaworka rozładowczego (niebieska rurka od ,,presostatu") do zaworu zwrotnego, wkrecony jest manometr . Pewnie już po nim, od fluktuacji ciśnienia w tym miejscu. Poza tym, dlaczego zwarte ze sobą są przewody N i PE w tym wyłączniku ??? w dodatku jednofazowym ? Ty naprawdę wezwij jakiegoś fachowca, puki do jakiegoś nieszczęścia jeszcze nie doszło
Krzysztof Kamienski wrote:
kompresorze na to połączenie, nie wiem
Właśnie go zobaczyłem. Zatkane manometrem. Byc moze odłączenie iglicowego zaworu rozładowczego przyczyniło się do ,,Krzywego Koła" na skutek gwałtownego oporu sprężarki przy rozruchu. Zciety klin jak pisałem.
Mialem przypadek ze pasy klinowe byly naciagniete tak ze konsola na ktorej stoi silnik i sprezarka jest mocno wykrzywiona w miejscu mocowania i nie pozwala na normalna regulacje napiecia pasow .
Ale wtym przypadku ja uwazam ze skrzywiony jest wal pompy w czasie transportu, bo zeby zerwac 5 mm klin ktory jest spasowany na wale wymagany jest ogromny moment obrotowy by go sciac . A zerwany gwint sruby M10 swiadczy o tym ze byc moze tego klina nie ma i na sile ktos ukrecil /zerwal gwint by docisnac kolo napedowe .
@zadam64 Możliwe, oczywiście. Mogli Chińczycy klina nie wsadzić - też takie rzczeczy widziałem. Jednak Autor narobił tam niezły i niebezpieczny bajzel.
@artur12o2 Obejrzałem filmy i gębę rozdziawiłem z wrażenia, tak to spieprzone W miejscu przyłączenia zaworka rozładowczego (niebieska rurka od ,,presostatu") do zaworu zwrotnego, wkrecony jest manometr . Pewnie już po nim, od fluktuacji ciśnienia w tym miejscu. Nie miałem opcji zaślepkienia tego a manometr akurat pasowal ale juz znalazłem kawalek węża z kalamitka czy jakos tak sir to nazywa manometr do śmieci a waz idzie z tego zaworu
Poza tym, dlaczego zwarte ze sobą są przewody N i PE w tym wyłączniku ???
w dodatku jednofazowym ? Masakra właśnie tak mi to podłączyl fachowiec elektryk budowlany czyli rozumiem zr bez sensu?
Ty naprawdę wezwij jakiegoś fachowca, puki do jakiegoś nieszczęścia jeszcze nie doszło Garaż wolnostojący jak wybuchne to tylko ja hahaha
Krzysztof Kamienski wrote:
kompresorze na to połączenie, nie wiem
Właśnie go zobaczyłem. Zatkane manometrem. Byc moze odłączenie iglicowego zaworu rozładowczego przyczyniło się do ,,Krzywego Koła" na skutek gwałtownego oporu sprężarki przy rozruchu. Zciety klin jak pisałem.
Dodano po 4 [minuty]:
A krzywe koło mozliwr ze przy transporcie.. Panowie dalem za niego 120zl przywiezli mi go matizem
@artur12o2 Pewno kradziony Czlowieku, ogarnij sie i za poprawę połaczeń elektrycznych się weź , bo zamiast maski i motocykla, ktoś twoją trumne będzie lakierował ! Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy z powagi zagrożenia
Glowa boli tu od wszystkiego .
Nazwa sprezarki wyssana z palca na podstawie prestostatu z Castoramy Bardzo zawily problem .
Dlatego grunt to MODEL i Producent - ZDJECIA .