Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Briggs i gaźnnik nikki - Czy powinna być dysza gaźnika

rafal2_3 25 Jul 2020 17:35 1353 5
    rafal2_3
    Level 12  
    Witam
    Traktorek Viking. Po dłuższym postoju ( przed postojem pracował prawidłowo) zauważyłem że cieknie paliwo z gaźnika tak że wleciało do komory silnika. Rozebrałem więc gaźnik i stwierdziłem że wymienię uszczelki (oring) w komorze pływaka . Paliwo już nie cieknie ale silnik "dławi się" leci czarny dym gdy dostanie obciążenia lub szybko zwiększe "gaz". Czytając temat https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2558365.html zauważyłem że nie mam dyszy jak w/w temacie . Gaźnik jest praktycznie taki sam poza inną końcówką rozpylacza niż jest to w w/w temacie . Czy ktoś jest w stanie powiedzieć, że w mojej wersji końcówki rozpylacza ta dysza również powinna być a wypadła niezauważenie podczas rozbierania gaźnika ? Briggs i gaźnnik nikki - Czy powinna być dysza gaźnika Briggs i gaźnnik nikki - Czy powinna być dysza gaźnika Briggs i gaźnnik nikki - Czy powinna być dysza gaźnika Briggs i gaźnnik nikki - Czy powinna być dysza gaźnika
    Sharuga
    Level 14  
    Ja tu nie widzę iglicy pływaka. Bez tego będzie wyciekało paliwo i będzie zalewał się silnik, dając takie objawy, jaki pisałeś.
    rafal2_3
    Level 12  
    Sharuga wrote:
    Ja tu nie widzę iglicy pływaka. Bez tego będzie wyciekało paliwo i będzie zalewał się silnik, dając takie objawy, jaki pisałeś.

Nie nie , iglica zamykająca i pływak jest po drugiej stronie tego plastikowego i tam wszystko ok. Tak jak pisałem po wymianie uszczelki (oring) widocznej na zdjęciu z elementem plastikowym, paliwo już nie wycieka. Ale tak jak pisze Arturo 2773 zgubiłem przy rozbieraniu dyszę.
    Potrzebowałem tylko potwierdzenia czy w mojej wersji rozpylacza taka dysza też powinna być ale wszystko wskazuje że tak. Jesli ktoś mógłby potwierdzić to na 100%? Nie chciałbym kupować nie potrzebnie dyszy.