Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ekspres do kawy KRUPS (Dolce Gusto) – nie leci woda.

Lorenzo13 27 Jul 2020 09:36 1614 3
    Lorenzo13
    Level 2  
    Dzień dobry,

ekspres na kapsułki Dolce Gusto - przestała lecieć woda. Rozebrałem i wymontowałem pompę. Po rozebraniu i ponownym złożeniu podłączyłem na krótko pod napięcie i normalnie pompuje wodę więc działa :)
    Po drodze nie było prądu w ekspresie więc wymieniłem 2 bezepieczniki termiczne i wszystko wróciło do życia. Teraz po złożeniu i puszczeniu samej wody wywala jeden wężyk (idący od grzałki do góry). Dziwne, że po dzieje się to samo po przełączeniu na ciepłą czy zimną wodę?? Dołożyłem spinkę aby wężyk nie spadał, ale woda sączy się spod niego (ciepła).
    Możliwe, że coś źle złożyłem?
    arekb81
    Level 28  
    A wystarczyło zapoznać się z instrukcją obsługi.
    Masz zapchaną igłę, która przebija kapsułkę i nie odkamieniałeś ekspresu.
    Lorenzo13
    Level 2  
    Zrobiłem to na samym początku, ale dziś sprawdzę raz jeszcze. Igła wchodziła swobodnie i nic nie wskazywało na to żeby była zatkana.
    Lorenzo13
    Level 2  
    Zrobiłem dziś test i podłączyłem inny wężyk, po uruchomieniu woda leciała. Problrm jest tylko taki, że czy w lewo czy prawo to leci woda tym samym wężykiem (tylko ciepła). Pytanie dlaczego przy przekręceniu na zimną nie leci bezpośrednio przez pompkę tylko też przez grzałkę.
    Po podłączeniu wężyka znów przestaje lecieć do góry, igłę sprawdzałem jest drożna.