Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenovo TB-3 850m - Tablet w samochodzie UPS

mankaston14 27 Jul 2020 12:03 417 8
    mankaston14
    Level 9  
    Witam. Mam w samochodzie zamontowany tablet. Podłączony jest przez przez przetwornice step-down. Pytanie brzmi: Jak zrobić by tablet po przekręceniu kluczyka chodził na akumulatorze, a po odcięciu zasilania przełączał się na baterię? Coś na zasadzie zasilacza UPS. Dorzucam obrazek ze względu braku wiedzy odnośnie schematów.

Lenovo TB-3 850m - Tablet w samochodzie UPS
    mankaston14
    Level 9  
    Źle sprecyzowałem. Aktualnie tablet jest podłączony przez przetwornice step-down bezpośrednio do akumulatora samochodowego, nie posiada baterii oryginalnej w środku. Chcę zrobić by po przekręceniu kluczyka tablet używał zasilania z akumulatora samochodowego, a po wyjęciu kluczyka chciałbym by korzystał z baterii oryginalnej.
    speedy9
    Helpful for users
    Wywalasz przetwornicę, lutujesz oryginalną baterię na swoje miejsce, a tablet zasilasz normalnie ładowarką samochodową z gniazda zapalniczki. Oczywiście możesz sobie tą ładowarkę podłączyć jak chcesz. Prosto, skutecznie i bez kombinowania.
    Możesz też wykorzystać tą swoją przetwornicę tylko ustawić ją na 5V i podłączyć do gniazda ładowania w tablecie.
    mankaston14
    Level 9  
    Musze mieć wolne gniazdo ładowania, więc ten pomysł odpada
    mankaston14
    Level 9  
    Możesz podać link do adaptera, który będzie pozwalał jednocześnie ładować tablet i obsługiwać OTG?
    speedy9
    Helpful for users
    mankaston14
    Level 9  
    Takie adaptery jak wspomniałeś nie działają (testowane)