Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Siemens MT50 i problem pod koniec ladowania

egon12 07 Paź 2005 22:32 861 8
  • #1 07 Paź 2005 22:32
    egon12
    Poziom 13  

    Witam !

    Siemens MT50 i problem z ladowaniem, niedawno wymienilem baterie na nowa (FOOF) i pojawil sie problem - na koncu ladowania telefon sie wylacza.
    Zmienilem soft z 09 na 17, probowalem takze *.blk z ustawieniami i ciagle to samo
    co to moze byc ? beteria do wymiany ?
    na starej nic takiego sie nie zdazalo

    0 8
  • #2 08 Paź 2005 08:46
    slawko_k
    Poziom 33  

    siemensy tak maja na nieorginalnych bateriach. wgrywanie softow nic nie da

    0
  • #3 08 Paź 2005 09:54
    egon12
    Poziom 13  

    i nie ma na to rozwiazania ? czy wymiana na nowa baterie cos da ?

    0
  • #4 08 Paź 2005 10:06
    slawko_k
    Poziom 33  

    na nowa raczej nie.
    wkladalem rozne baterie. foof, millenium, best i na kazdej to samo. na orginale sie nie wylaczal.
    po prostu trzeba pamietac zeby go potem wlaczyc i tyle

    0
  • #5 08 Paź 2005 10:31
    egon12
    Poziom 13  

    no to jest poprostu porazka :(

    a jaki jest tego powod ? moze da sie to jakos jednak obejsc ?

    0
  • #6 08 Paź 2005 11:00
    arczi68159658
    Poziom 21  

    Jedynym sposobem na obejście tego jest tylko oryginalana bateria.

    Potwierdzam - chińskie baterie tak maja w siemensach.

    Pozdrawiam.

    0
  • #7 08 Paź 2005 11:50
    egon12
    Poziom 13  

    a moze *.blk do 750mAh ? oryginal ma z tego co widze 650mAh

    0
  • #8 11 Gru 2005 21:57
    egon12
    Poziom 13  

    Witam !

    odgrzeje troche temat :)

    ma ktos moze info o czyms takim ? to jest czesc pliku *.ini programu SensorsTool 1.3

    [VBattDSP]
    ; HW<HWId>SW<MobileSWVersion>=VBattDSPAddr

    jakie jest HWid dla MT50 ?
    mam soft 17 wgrany MT50170306wbsl.EXE
    potrzebuje info na temat tej linijki bo programik nie pokazuje mi danych w linijce Sensors - interesi mnie VBattDSP zeby samemu dokonac kalibacji baterii
    help :)
    pozd
    egon12

    0
  • #9 05 Lut 2006 09:14
    cikol
    Poziom 27  

    ja mam jeszcze jeden problem przy ładowaniu tym fonem nie orginalnej bateri. po pewnym czasie ładowania znika bateria na wyświetlaczu. po odłączeniu ładowarki pokazuje mi ok15% naładowania. po ponownym podłączeniu ładuje dalej. czasami sytuacja sie powtózy. no i na koncu ładowania sie wyłacza tak jak opisane wczesniej. czy wam tez znika bateria czasami i co jest nie tak. ładowarka tez nie jest orginalna, ale orginalną baterie ładuje dobrze.

    0