Jestem na 100% pewien, że nie jest to wina głośnika. Odtwarza on niskie tony bardzo dobrze z innymi wzmacniaczami. Niestety ostatnio przeprowadziłem się za granicę i z braku pieniędzy nabyłem końcówkę i przedwzmacniacz Denona PRA1500 i POA2200. W bardzo dobrej cenie. Nie chciałem kombinować dalej ze zmianą wzmacniaczy itd., bo brzmienie wysokich i średnich tonów mi się podoba, ale swój pierwszy raz chciałem się pobawić w modyfikacje, bo do tej pory miałem doświadczenie tylko z budową kolumn. W POA zrobiłem ReCap i wymianę wzmacniacza operacyjnego. Brzmienie bardzo się poprawiło. Ale nadal bardzo nie podoba mi się, w jaki sposób ta końcówka przedstawia niskie tony. Są mocno konturowe, brak głębokich uderzeń. Po podpięciu PRA1500 jest lepiej, ale nadal są konturowe i nadal jest ich odrobinę za mało, więc kręcąc regulatorem podbijam bas, ale jego bardziej górny zakres, a zależy mi na tym niższym. Nie jest to wina ani kolumn, ani wada elektroniki. Po zakupie porównałem ten sprzęt z takim samym. Nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale z tego co wiem, można to poprawić albo w końcówce kondensatorami na wyjściu o innej wartości, albo w przedwzmacniaczu kondensatorami regulacji.