Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa

magister99 30 Jul 2020 20:13 570 6
    magister99
    Level 3  
    Witam. Posiadam laptop TOSHIBA windows 8.1, procesor 2 GHz, 4 GB RAM, 64 bitowy system operacyjny, procesor x64. Od dłuższego czasu bardzo wolno działa. Chciałem zrobić w nim odświeżanie ( tak żeby nie utracić danych) , ale okazało się, że kilka programów/ aktualizacji usunie się. Ja do laptopa nie mam żadnej płytki ani nic. Wysyłam zdjęcia co się usunie. Chciałbym wiedzieć skąd mogę ściągnąć wszystkie potrzebne pliki po odświeżaniu, wszystkie sterowniki itp. I czy np.microsoft Word, Excel itp będą czy będę musiał je ściągnąć?
    Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa Laptop TOSHIBA Satellite C55D-B5102 bardzo wolno działa
    Pedros050
    Level 43  
    System zainstaluj, sterowniki na stronie producenta laptopa programy w sieci. Aktualizacje pobierze automatycznie.
    procsa
    Level 31  
    Nie instaluj całego tego "syfu" od toshiby, to przez to tak muli laptop, jedyne co potrzebujesz to sterowniki do urządzeń, chociaż pewnie windows sam sobie je zainstaluje oraz program "TOSHIBA Function Key" aby skróty klawiszowe działały. Masz tylko 4GB RAM a to za mało aby wszystko ładnie działało, do tego pewnie dysk HDD i sprzęt zamula.
    magister99
    Level 3  
    Jeśli nie ściągać wszystkich, to które m ściągnąć?
    Pedros050
    Level 43  
    Same aktualizacje do sytemu. I jedynie sterowniki jak ci czegoś będzie brakować.
    dance251
    Level 31  
    procsa wrote:
    Nie instaluj całego tego "syfu" od toshiby, to przez to tak muli laptop

Dokładnie, zgadzam się. To samo wciskają Lenovo i HP ze swoim Support Assistant, już niejeden sprzęt ludziom rozwaliło
    procsa
    Level 31  
    magister99 wrote:
    Jeśli nie ściągać wszystkich, to które m ściągnąć?

"TOSHIBA Function Key"