Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Zasilacz laboratoryjny do 200 zł z Polski czy z Aliexpress?

pan nielektryk 08 Aug 2020 11:43 1728 6
    pan nielektryk
    Level 10  
    Witam, szukam zasialcza laboratoryjnego z ograniczeniem prądowym oraz regulowanym napięciem. Mój budżet to +/- 200zł . Co polecilibyście za taką kwotę? Wstępnie szukając znalazłem na allegro Yihua 30V 5A za 170 zł oraz Zhaoxina też 30V i 5A. Na aliexpress znalazłem zasilacze 30V 10A firmy RED POWER, czyli zwykły chińczyk za ok.180zł. Ważne jest dla mnie też długość takiego zasilacza. Biurko mam na 50cm, a zasilacze mają ok.25 cm . Najmniejszy jaki znalazłem to ten z aliexpress z długością 20cm. Ma ktoś może któryś z tych zasilaczy i może wypowiedzieć się czy warto kupić niby mocniejszy i mniejszy zasilacz z chin z dość dobrymi opiniami czy lepiej kupić w Polsce słabszy , ale większy. Dziękuję za pomoc
  • Helpful post
    ArturAVS
    Moderator HP/Truck/Electric
    pan nielektryk
    Level 10  
    To właśnie może zakupie na allegro yihua 30v 5a. Jak będe niezadowolony lub bedzie za duzy to odesle.
  • Helpful post
    romarcin
    Level 17  
    Przyjrzyj się temu: https://www.youtube.com/watch?v=bSkeV2ezuBs , po tej recenzji kupiłem go, lecz mam krótko i nie mam czasu testować, ale rzeczywiście jest dokładny (nastawy napięcia i prądu). Przyszedł jak na Aliexpress bardzo szybko, w 2 tygodnie.
  • Helpful post
    ArturAVS
    Moderator HP/Truck/Electric
    Jakościowo wszystkie są porównywalne, jednak prze zakupie w kraju mniej będzie problemów z gwarancją w razie "W".
    pan nielektryk
    Level 10  
    Kupiłem ten z aliexpress . Kolega miał zhaoxina i wziąłem sobie go przymierzyć i trochę za duży. Z ali jest mniejszy. Dzięki za pomoc