Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nbox bzzb - Brak przy starcie wyświetlania uboot

damian katowice 12 Aug 2020 08:52 1362 2
    damian katowice
    Level 9  
    Dzień dobry, proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki :roll: posiadam tuner nboxa w którym spuchły kondensatory po ich wymianie został reanimowany i wgrany uboot oraz nowy soft ale jest problem ze tuner nie wyświetla przy starcie :uboot>nand>load tylko jest czarny wyświetlacz a po chwili nbox i później wszytko tak jak powinno być tuner działa, soft muszę wgrywać w ciemno bo po włączeniu dekodera i wprowadzenia go w tryb programowania jest ciemny wyświetlacz ale w tryb programowania wchodzi (mam pendrive z diodą) więc można w ciemno wgrać oprogramowanie więc dlaczego dekoder nie wyświetla informacji na wyświetlaczu?
    damian katowice
    Level 9  
    Nie mam kopii zapasowej bootloadera,reanimowałem go zworką oraz wgrałem u-boota i soft tuner załączył się normalnie może ze 3razy,
    (czasami jak restartuje tuner to raz na 20 odpali info na wyświetlaczu normalnie od u-boota>nand>load) więc co kolega myśli wszystko od nowa wgrać??może jest jeszcze gdzieś uszkodzony kondensator??
    a jest możliwość wgrać plik konfiguracyjny przez FTP ?? bo mam taki sam drugi tuner sprawny można by zrobić kopię??