Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ursus C 360 3p - Opadający podnośnik, porysowany tłok i cylinder

dariusz62 12 Aug 2020 16:35 900 1
    dariusz62
    Level 3  
    Witajcie,
    Nie wiem czy można mi na forum o takie rzeczy jak jakaś firma pytać, mam nadzieję że nikt mi głowy nie urwie. Przed jesiennymi pracami wziąłem się za remont podnośnika. Pompa wzmocniona założone 4 lata temu więc podnosi super ale niestety opuszcza. Jak się olej rozgrzeje to opada natychmiast. Maszyna zawieszona cały czas podskakuje. Rozebrałem go i niestety, tłok i cylinder które są od nowości szlak trafił. Cylinder ma już grube rysy. Rozdzielacza na razie nie ruszam bo ewidentnie widać gołym okiem że tłoczysko i cylinder są uszkodzone. Przy okazji wymienię olej w skrzyni i zrobię jej płukankę żeby wszystkie opiłki wypłukać. Ale nie o to chodzi. Wiadomo jaka jest sytuacja z częściami. Chciałem kupić komplet tłok i cylinder Archimedesa ale widzę że już nie robią. Znalazłem zestaw za ok 300zł, tłok i cylinder z pierścieniami, wzmocnione, standardowo 3 pierścienie, w tym za 300 są 4, dwa metalowe i dwa silikonowe. Firma Hydrolider. Zna ktoś tą firmę? Warto w to pójść czy szukać czegoś innego?